Rețetă de supă cremă de brânzeturi cu usturoi, perfectă pentru sezonul rece
Perfectă pentru sezonul rece această rețetă de supă cremă de brânzeturi cu usturoi,delicioasă și foarte consistentă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 11 Ianuarie 2021, 10:36 | Actualizat: Luni, 05 Iulie 2021, 15:28- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă v-au rămas prin frigider câteva bucăți de brânzeturi învechite, puteți prepara din ele o minunată rețetă de supă cremă de brânzeturi cu usturoi, perfectă pentru sezonul rece.
Preparată în majoritatea bucătăriilor lumii, supa cremă de brânzeturi reprezintă cel mai ingenious mod de a folosi resturile de brânză rămase prin frigider.
Cu resturi de brânză telemea, cu puțin parmezan intarit, puțină brânză de burduf, rămase prin frigider și alte câteva ingrediente complementare, putem prepara o delicioasă supă cremă extrem de gustoasă, mai ales servită cu crutoane aromate.
Este gustoasă, este sățioasă, iar usturoiul adăugat are și efecte benefice organismului fiind considerat un antibiotic puternic și un bun reglator al colesterolului.
Ingrediente pentru rețetă de supă cremă de brânzeturi cu usturoi, perfectă pentru sezonul rece:
-
Ingrediente pentru supa de brânzeturi:
- 800 ml supă de vită sau de pasăre
- 200 ml bere blondă
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 200 gr brânză Cheddar
- 100 gr cașcaval Emmental
- 50 gr brânză de burduf sau telemea
- 50 gr parmezan
- 50 gr unt
- piper alb, măcinat
- puțin ghimbir răzuit
- nucșoară și chimen( opționale)
- unt
- 2 cartofi
-
Pentru preparare crutoane de pâine aromate:
- 1 pâine învechită
- puțin ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- oregano uscat și busuioc
Mod de preparare pentru rețetă de supă cremă de brânzeturi cu usturoi, perfectă pentru sezonul rece
Mai întâi preparăm o supă de vită, sau de pasăre, dacă nu o avem deja preparată. Putem adăuga în ea și zarzavaturile specifice supelor, pe care ulterior le îndepărtăm.
Cartofii îi punem la copt, de preferință pe pat de sare, înfășurați în hârtie de copt și folie de aluminiu.
Curățăm ceapa și o tocăm foarte mărunt, apoi o tragem la tigaie în unt. Adăugăm și un cățel de usturoi tocat rondele și mai picurăm câte puțin din supa de pe foc, pentru a se pătrunde bine ingredientele.
Pe aceeași temăDupă ce sunt copți cartofii, îi curățăm calzi și îi sfărâmăm peste ceapa trasă la tigaie. mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit și transformăm totul într-un piure.
Apoi, diluăm piureul rezultat cu supa fierbinte, amestecând până se omogenizează. Trecem totul prin sită pentru a obține o supă fină.
Adăugăm în supă condimentele, după gust și lăsăm supa să fiarbă maxim 10 minute, atât că să-și degaje condimentele aromele. Stingem focul și adăugăm brânzeturile sfărâmate, sau date pe răzătoare, după caz. Mai adăugăm și ultimul cățel de usturoi răzuit și amestecăm până când brânzeturile sunt topite și transformate într-o supă extrem de cremoasă și gustoasă.
Pe aceeași temăPregătim crutoane de pâine aromate.
Într-o tigaie punem ulei de măsline, un cățel de usturoi tocat mărunt, puțin oregano și busuioc bine sfărâmate și amestecăm ingredientele pentru a-și lăsa aromele.
Tăiem pâinea în cuburi micuțe și letrecem rapid prin uleiul aromatizat. Apoi le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor la 200 de grade pentru 10-15 minute, sau până când sunt frumos rumenite, dar nu arse.
Este chiar delicioasa supa cremă de brânzeturi cu usturoi, caldă, cu crutoane de pâine aromate, servită la masa de prânz sau chiar la cină!