Rețetă de Tartă aperitiv cu fasole și linte - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit în cadrul îndrăgitului matinal, o delicioasă și inedită Rețetă de Tartă aperitiv cu fasole și linte, pe care o putem încerca și noi, că tare bine arată!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 26 Martie 2020, 12:48 | Actualizat: Joi, 26 Martie 2020, 13:52Având ca bază un aluat dospit și o umplutură din conserve de fasole, linte și porumb dulce, dar și câteva felii de bacon afumat, tarta aperitiv este o nebunie de preparat, cu care îi putem răsfăța pe cei dragi.
Ingrediente pentru Rețetă de Tartă aperitiv cu fasole și linte:
- 500 gr făină
- 7 gr drojdie uscată
- 350 ml apă caldă
- 1/2 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- Pentru umplutură:
- 1 conservă de fasole albă
- 1 conservă de fasole roșie
- 1 conservă de linte
- 1 conservă de porumb dulce
- castraveciori murați
- ulei de măsline
- 2-3 fire de ceapă verde
- oțet
- 250 gr bacon afumat
Mod de preparare pentru Rețetă de Tartă aperitiv cu fasole și linte
Pentru a pregăti aluatul de tartă aperitiv, se procedează ca la orice Rețetă de pâine.
Drojdia se lichefiază amestecând-o cu zahărul, apoi se adaugă puțină apă caldă și puțină făină, formând astfel plămădeala. Se cerne făina într-un vas, se amestecă cu sarea, iar la mijloc se va pune plămădeala, lăsând-o să se dezvolte până se dublează ca volum.
Apoi, se toarnă, treptat, apa caldă, amestecând-o cu făina și drojdia activată. Se frământă aluatul, se acoperă și se lasă la dospit 40 de minute.
Pe aceeași temăÎntre timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutura tartei aperitiv cu fasole și linte.
Se scurg conservele de fasole, respeciv de linte, iar jumătate din cantitatea lor se transformă întro pastă la care se adaugă ceapă verde tocată și ulei de măsline.
Aluatul dospit se modelează sub formă de coșuleț, și se așază într-o formă de copt tapetată cu hârtie pergament. Se unge în interior cu pasta de fasole și linte și se coace la 175 de grade pentru 30-35 de minute, sau până când este bine rumenit la exterior.
Baconul se feliază și se trage la tigaie până se rumenește frumos.
Pe aceeași temăCoșulețul din aluat se lasă la temperat, apoi se așază în interiorul lui, de jur împrejur, feliile de bacon și restul ingredientelor care se stropesc cu puțin oțet, sau cu un dressing clasic.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, urmăriți materialul video de mai jos: