Rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola
Pastele sunt ingredientele cele mai la îndemână atunci când dorim un preparat rapid, dar pentru a le da gust, trebuie să alegem combinația perfectă de ingrediente cu care să le asortăm. Iată o combinație gustoasă de ingrediente, o rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 10 Septembrie 2020, 08:31 | Actualizat: Joi, 10 Septembrie 2020, 12:11Pastele sunt ingredientele cele mai la îndemână atunci când dorim un preparat rapid, dar pentru a le da gust, trebuie să alegem combinația perfectă de ingrediente cu care să le asortăm.
Iată o combinație gustoasă de ingrediente, o rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola.
Radicchio, sau cicoare rosie, cum este cunoscut la noi, este o leguma cu aspect de varză roșie și gust asemănător cu cel de andive.
Radicchio este bogat in nutrienți, multe vitamine și minerale cum ar fi: vitamina A, vitamina C, vitamina B1, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, vitamina E, vitamina K, acidul folic, seleniu, fier, cupru, mangan, potasiu, fosfor, calciu si zinc.
Cătălina Asăvoaie o concurentă de 33 de ani din Iași, a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” cu o rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola. Combinația s-a dovedit a fi una chiar delicioasă.
Iată ingredientele pentru Rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola:
- 350 g paste barilla penne rigate
- 350 g radichio (cicoare roșie)
- 150 g bacon
- 150 g gorgonzola dulce, marca Lovilio de la Lidl
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 cepe roșii lungi
- sare și piper
Rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola - Preparare
Într- o oală încăpătoare punem apa la fiert cu o lingură de sare, pentru paste.
Între timp, curățăm ceapa si o tocăm julien, apoi o călim ușor în ulei de măsline.
Tocăm cicoarea în franjuri și o adăugăm peste ceapă. Amestecăm, asezonăm cu sare și piper și lăsăm ingredientele la preparat pentru 5-7 minute.
Adaugăm baconul tăiat în fâșii și mai lăsăm ingredientele pe foc aproximativ 10 minute, amestecându-le ușor.
Stingem focul, adăugăm gorgonzola dulce, marca Lovilio, care se găsește în magazinele Lidl, tăiată în bucăți mici și punem un capac peste vas, pentru a se topi gorgonzola.
Pe aceeași temăScurgem pastele fierte deja și le adăugăm în vasul cu ingrediente, împreună cu un polonic din apa în care au fiert. Mai pornim focul pentru 2 minute, să de împrietenească toate gusturile.
Se servesc cu piper negru deasupra.