Rețeta Negresă de post cu banane și glazură de ciocolată. Cel mai cremos și delicios desert de post!
Printre cele mai ușor și rapid de preparat, dar și printre cele mai adorate, rețetele de negrese pot fi adaptate în funcție de gusturi și de ingredientele la îndemână, cumputeți vedea și în Rețeta Negresă de post cu banane și glazură de ciocolată.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 17 Martie 2020, 07:27 | Actualizat: Joi, 19 Noiembrie 2020, 17:18- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Blatul negresei de post cu banane este unul mai cremos și mai aromat de la bananele coapte, iar glazura de ciocolată îi desăvârșește gustul.
Ingrediente pentru rețeta de Negresă de post cu banane și glazură de ciocolată:
- Pentru blat:
- 450 făină
- 100 gr zahăr
- 100 gr cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf de linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 350 ml lapte de cocos
- 100 ml ulei
- 3 banane mari și coapte
- Pentru glazură:
- 300 gr ciocolată de post
- 1 linguriță ulei
- 30 ml lapte de cocos
Mod de preparare pentru rețeta de Negresă de post cu banane și glazură de ciocolată
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Se pun într-un blende,r bananele decojite și rupte în bucăți, împreună cu laptele de cocos și zahărul și se transformă în piure cremos. Apoi se adaugă uleiul și se amestecă.
Într-un vas, se amestecă făina cu cacaua, sarea, praful de copt și bicarbonatul.
Pe aceeași temăSe amestecă ingredientele solide cu compoziția din vasul blenderului și se omogenizează bine. Va rezulta un aluat de negresă cu banane, cremos, de textura unei smântâni mai consistente.
Aluatul pentru negresa de post cu banane se întinde într-o tavă de aproximativ 20/30 cm care se dă la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
După coacere, se lasă negresa de post cu banane să se răcească, se porționează și se glazurează cu ciocolată.
Pentru glazura de ciocolată, de post, se topește la bain marie ciocolata ruptă în bucăți, amestecată cu laptele de cocos și uleiul.
Se lasă să se tempereze ușor, apoi se întinde peste bucățile de negresă.