Rețetă pentru coji de eclere reușite. Aluat pentru coji de eclere
Pentru reușita eclerelor, prăjiturile îndrăgite de toți iubitorii de desert, trebuie să găsim rețeta optimă și să învățăm cum se prepară corect cojile pentru eclere.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 16 Aprilie 2020, 08:29 | Actualizat: Miercuri, 10 Februarie 2021, 16:04Cojile pentru eclere se prepară dintr-un aluat opărit la care avem nevoie de cantități fixe ale ingredientelor.
Rețeta de eclere este împrumutată din bucătăria franțuzească, însă reușita acesteia depinde foarte mult și de calitatea ingredientelor, în special a untului folosit.
Ingrediente pentru rețeta coji de eclere reușite. Aluat pentru coji de eclere:
- 100 ml apă
- 100 ml lapte
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 130 gr făină
- 4 ouă medii (200 gr, cântărite fără coajă)
- un vârf de lingurță cu sare
Mod de preparare pentru aluatul pentru eclere și cum se coc cojile pentru eclere:
Se taie untul în cuburi mici și se pune într-un vas, pe foc, împreună cu apa, laptele și puțină sare. Se amestecă până untul se topește și lichidul începe să fiarbă, apoi se adaugă toată făina odată. Se ridică vasul de pe foc și se amestecă intens până când făina absoarbe tot lichidul și rezultă un aluat omogen și destul de vârtos.
Se lasă aluatul pentru eclere să se răcească bine, apoi se încorporează, unul câte unul, ouăle, omogenăzând aluatul după fiecare.
Pentru reușita cojilor de eclere, aluatul astfel rezultat se dă la rece pentru cel puțin 30-40 de minute, înainte de a forma cojile de eclere.
Cum formăm cojile de eclere și cum le coacem.
Pornim cuptorul la 180 de grade și îl lăsăm să atingă temperatura setată.
Punem aluatul pentru coji de eclere în săculețul unui posh cu dui stelat și formăm dungi din el, în tava tapetată cu hârtie de copt. Formăm dungile din aluat la distanțe de 2 cm, pentru a le lăsa loc să se dezvolte.
Dăm tava la cuptor și coacem cojile pentru eclere timpt de 35-40 de minute, sau până se rumenesc bine la suprafață.
Pe aceeași temăAtenție! Nu vom deschide ușa cuptorului decât după ce cojile de eclere sunt bine rumenite.
Un alt sfat important, pentru reușita cojilor pentru eclere este ca după ce stingem cuptorul să mai lăsăm cojile de eclere în cuptor cu ușa întredeschisă. Astfel, evităm ca acestea să se lase la contactul cu aerul rece.
Să vă fie de folos!