Chefi la cuțite 7 decembrie 2020. Rețete de carne în combinații cu ingrediente impuse, gătite de concurenți la proba nr. 13
În ediția 40 a sezonului 8 din îndrăgita emisiune culinară Chefi la cuțite, echipele intrate la duel au fost puse să gătească rețete de carne în combinații cu ingrediente impuse și alese de concurenții din echipa adverse, conform jocului propus de Gina Pistol.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 08 Decembrie 2020, 10:03 | Actualizat: Marti, 08 Decembrie 2020, 16:19Echipele intrate la duelul cu nr. 13 din sezonul 8 ”Chefi la cuțite” au primit ca temă de concurs rețete de carne în combinații cu ingrediente impuse de îndrăgita prezentatoare Gina Pistol și alese de concurenții rivali, după tragerea la sorți a numerelor scrise pe bilețele.
De data aceasta, echipa lui Chef Sorin Bontea a câștigat proba de gătit pe echipe, iar echipa lui Chef Florin Dumitrescu și echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu au intrat la duel.
Cu toate că duelul a fost unul cu număr fatidic, 13, norocul concurenților este acela că piața Lidl este destul de variată în produse, iar gama de carne proaspătă din Lidl, pe lângă faptul că respectă cele mai înalte standarde de calitate de pe piață, are și câteva motive în plus să fie alegerea perfectă pentru gătit, cum ar fi:
- carnea din magazinele Lidl provine din Uniunea Europeană;
- ambalajul igienic ține microbii departe pe perioada transportului și al depozitării;
- își păstrează prospețimea pe întreaga perioadă de valabilitate garantată.
Dar, pe lângă carne, concurenții au avut de gătit cu un al doilea ingredient principal precum: struguri, pepene roșu, coriandru, ghimbir, iaurt, dovleac, cous-cous.
Rețete de carne în combinații cu ingrediente impuse, gătite de concurenții din echipa lu Chef Florin Dumitrescu
Roxana Blenche a avut ca ingredient impus dovleacul și a ales să gătească o spectaculoasă rețetă de mușchiuleț de porc umplut cu caise și curmale, cu grădină de legume și sos de prune cu vin roșu. Pentru așa farfurie foarte gustoasă, foarte frumoasă, concurenta a primit aprecierile maxime, dar și amuleta mult râvnită de toți concurenții.
Claudia Radu a surprins din nou foarte plăcut cu o foarte interesantă și gustoasă rețetă de vrăbioară de vițel flambată, cous-cous cu legume, andivă în dressing de rodie cu mere și sos de caise cu vin alb. Concurenta a avut ca ingredient impus couscous-ul.
Andrei Hîncu( Cani) a avut ca ingredient impus coriandrul și a preparat o rețetă de piept de rață cu sos din lapte de cocos și coriandru și un piure de cartofi dulci. Foarte apreciată a fost și rețeta lui și a trecut cu succes în etapa următoare.
Rețete de carne în combinații cu ingrediente impuse, gătite de concurenții din echipa lu Chef Cătălin Scărlătescu
Cristi Boca, având ca ingredient secundar ghimbirul, a gătit o interesantă rețetă de piept de rață cu piure de conopidă, sos curry și morcovi marinați în ghimbir. Tot aprecieri maxime a primit și acest deja îndrăgit concurent.
Robert Vasiliu, alias Rgnar, a gătit puțin neinspirat, de data aceasta, o rețetă de frigărui de pui cu miere, sos tzatziki și cartofi prăjiți, având ca ingredient impus iaurtul. Din păcate el a fost concurentul care a părăsit competiția.
Paul Maxim a ales să gătească, având ca ingredient impus strugurii, o rețetă de piept de rață cu piure de păstârnac cu vanilie, chips de păstârnac și sos de struguri. Din păcate chefii nu au regăsit gustul strugurilor în farfuria acestuia, care a arătat, pe de altă parte, foarte bine. El a primit punctaj minim, dar a mers mai departe salvat de amuleta lui Chef Scărlătescu.
Cătălin Rizea a gătit o rețetă de piept de rață cu sos de pepene roșu și piure de cartofi dulci, având ca ingredient secundar pepenele roșu. Și lui i-a dat de furcă ingredientul impus care nu prea se asortează cu carnea și nici nu-și păstrează gustul după preparare, însă preparatul a fost destul de gustos și a primit votul pentru a merge mai departe cu punctaj destul de mare.