Rețete de fursecuri pentru masa de Crăciun. Cea mai simplă și reușită rețetă de turtă dulce.
Una dintre cele mai căutate rețete de fursecuri pentru masa de Crăciun este rețeta de Turtă dulce.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 22 Decembrie 2019, 16:49 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 15:45Rețetele de Turtă dulce sau Gingerbread au devenit tradiționale pentru sărbătorile de iarnă în întreaga lume. Se pot prepara sub formă de biscuiți, sau fursecuri, se pot prepara și la tavă, sub formă de blat și se decorează, în special, cu glazură Royal Incing.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara cea mai simplă și reușită rețetă de turtă dulce:
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr miere de albine
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 400 gr făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de linguriță sare
- 2 lingurițe condimente pentru turta dulce
- Pentru decor:
- 1 albuș
- 150 gr zahăr pudră
- zeama de la 1/2 lămâie
Cum preparăm cea mai simplă și reușită rețetă de turtă dulce?
Pentru aluat de turtă dulce, se topește untul și se adaugă mierea, amestecând intens până la omogenizare.
Se cerne făina împreună cu bicarbonatul de sodiu și se amestecă cu condimentele pentru turtă dulce.
Peste untul amestecat cu miere se adaugă oul frecat cu sare, apoi se încorporează amestecul de ingrediente solide.
Aluatul obținut se lasă la rece, acoperit cu folie, pentru cel puțin o oră.
Se întinde, apoi, într-o foaie de 3-5 mm grosime și se decupează diferite forme, cu decupatoare speciale.
Formele de turtă dulce se așază în tavă, pe hârtie de copt și se coc la 180 de grade pentru 12-15 minute.
Din aceeași categorie de rețete pentru masa de Crăciun mai vedeți și:
- Rețeta Fursecuri cu migdale si glazură de ness
- Rețeta Cornulețe vieneze cu vanilie - Wiener vanillekipferl
- Rețeta Fursecuri glazurate cu aromă de lavandă și fistic
Pentru glazura Royal Incing, se mixează albușul de ou până devine spumos, apoi se adaugă, treptat, zahărul pudră și zeama de lămâie. Cu ajutorul unui posh cu dui ascuțit se decorează biscuiții de turtă dulce după propria imaginație.