O minunată rețetă de cornulețe cu nuci și alune, aromate cu vanilie ce se pregătește în preajma sărbătorilor de iarnă.
Ingrediente pentru Rețeta de Cornulețe vieneze cu vanilie - Wiener vanillekipferl:
- 2 gălbenușuri de ouă medii
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr migdale
- 50 gr alune
- 350 gr făină
- 75 gr zahăr pudră, vanilat
- 1 vârf linguriță sare
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat
Mod de preparare pentru Rețeta de Cornulețe vieneze cu vanilie - Wiener vanillekipferl
Cele două gălbenușuri se amestecă bine, mai întâi cu puțină sare, apoi cu zahărul, migdalele măcinate fin și alunele măcinate fin.
Se adaugă untul rece, tăiat cubulețe și făina și se frământă rapid un aluat ferm, care se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 45-50 de minute.
- Vedeți și Trei Rețete de fursecuri care n-ar trebui să lipsească de pe platoul cu deserturi de sărbători!
Se modelează, apoi, cornulețe mici sub formă de potcoave care se așază în tavă, pe hârtie de copt. Se coc pentru 15 minute la 180 de grade. Se lasă să se tempereze și se pudrează cu zahăr pudră, vanilat.
- Mai vedeți și Rețeta Cornulețele fragede cu smântână!
Delicioasele Cornulețe vieneze cu vanilie se pot păstra în cutii de metal închise, până la două săptămâni.