Antena Căutare

Cum se prepară delicioasele Cornulețe vieneze cu vanilie - Wiener vanillekipferl

Atât de gustoase, fragede și aromate aceste Cornulețe vieneze cu vanilie - Wiener vanillekipferl, că odată terminate, se cer rapid repetate!

Cum se prepară delicioasele Cornulețe vieneze cu vanilie - Wiener vanillekipferl Galerie
Cornulețe vieneze cu vanilie

O minunată rețetă de cornulețe cu nuci și alune, aromate cu vanilie ce se pregătește în preajma sărbătorilor de iarnă.

Ingrediente pentru Rețeta de Cornulețe vieneze cu vanilie - Wiener vanillekipferl:


  • 2 gălbenușuri de ouă medii
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 100 gr migdale
  • 50 gr alune
  • 350 gr făină
  • 75 gr zahăr pudră, vanilat
  • 1 vârf linguriță sare
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat

Mod de preparare pentru Rețeta de Cornulețe vieneze cu vanilie - Wiener vanillekipferl

Cele două gălbenușuri se amestecă bine, mai întâi cu puțină sare, apoi cu zahărul, migdalele măcinate fin și alunele măcinate fin.

Se adaugă untul rece, tăiat cubulețe și făina și se frământă rapid un aluat ferm, care se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 45-50 de minute.

Se modelează, apoi, cornulețe mici sub formă de potcoave care se așază în tavă, pe hârtie de copt. Se coc pentru 15 minute la 180 de grade. Se lasă să se tempereze și se pudrează cu zahăr pudră, vanilat.

Delicioasele Cornulețe vieneze cu vanilie se pot păstra în cutii de metal închise, până la două săptămâni.

Rețete pentru masa de Crăciun. Piftie de porc, rețetă tradițională, din străbuni... Rețetă de fursecuri pentru Crăciun. Fursecuri cu migdale si glazură de ness...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x