Rețete de post. Negresă de post fără gem, desert rapid și gustos
Rețete de post. Chiar dacă ne aflăn în mijlocul Postului Paștelui asta nu însemnaă că nu ne putem delecta cu o prăjitură gustoasă. Negresa de post se face foarte repede, este gustoasă, ușor de preparat și ieftină.
Autor: Camelia Moldoveanu Publicat: Joi, 04 Aprilie 2019, 10:37 | Actualizat: Joi, 04 Aprilie 2019, 11:44Rețete de post. Chiar dacă ne aflăn în mijlocul Postului Paștelui asta nu însemnaă că nu ne putem delecta cu o prăjitură gustoasă. Negresa de post se face foarte repede, este gustoasă, ușor de preparat și ieftină.
Rețete de post. Negresă de post fără gem - Ingrediente
Blat
- 3 căni făină
- 150 gr zahăr
- 4-5 linguri cacao
- 1 praf de copt
- 1/2 cană nucă măcinată(opțional)
- 2 căni apa minerală
- 1/2 cană ulei
Glazură
- 3 linguri cacao
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri ulei sau 50 gr margarină
- 3-4 linguri apă
- esență de rom
Negresă de post fără gem - Mod de preparare
Făina,zahărul,praful de copt,cacaoa și un praf de sare, se amestecă într-un castron încăpător. Peste acest amestec se toarnă apa minerală și uneiul. Amestecați până se obține o compoziție omogenă.
Se așează compoziția într-o tavă(35/24 cm) tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Lăsăm să se răcească în tavă negresa de post.
Pentru glazură este nevoie de o cratiță în care se pune cacaoua, zahărul, apa, uleiul sau margarina și se amestecă bine. Amestecul se fierbe până ajunge la consintența dorită, se adaugă esența de rom. Când glazură este călduță,o punem peste prăjitură și lăsăm să se răcească foarte bine.
Poftă bună!
Sursa: bucataras.ro
Citește și: