Rețete pentru masa de Crăciun. Rețetă de Ruladă din fleică de porc
Dintre delicioasele rețete de fripturi preparate pentru masa de Crăciun, această Rețetă de Ruladă din fleică de porc, poate împăca, cu succes, toate gusturile.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 12 Decembrie 2019, 08:51 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:33Rulada din fleică de porc este foarte fragedă și suculentă la interior și frumos rumenită la exterior, și va arăta foarte bine pe platoul cu fripturi de pe mesele sărbătorilor de iarnă.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Ruladă din fleică de porc:
- 1,5 kg fleică de porc, nu foarte grasă
- sare
- piper multuicolor
- cimbru
- busuioc
- boia de ardei afumată
- pudră de ghimbir
- 5-6 căței de usturoi
- 3-4 foi de dafin
- 100 ml ulei
- 100 ml apă
- 200 ml vin roșu
Mod de preparare pentru Rețeta de Ruladă din fleică de porc
Carnea de porc trebuie aleasă cu grijă, să fie ușor împănată cu grăsime, pentru un rezultat optim. Nu trebuie să fie nici foarte groasă, ca să o putem rula.
Așezăm canea pe blatul de lucru și o crestăm ușor doar pe partea care va veni la interior. O condimentăm cu condimentele enumerate în lista de ingrediente, iar printre crestături, introducem rondele mici de usturoi( 2 căței).
Din aceeași categorie de Rețete pentru masa de Crăciun, mai vedeți și:
- Două Rețete de Caltaboși tradiționali
- Rețeta tradițională Lebăr de casă
- Rețeta celor mai gustoși cârnați tradiționali de casă
Rulăm carnea cât de strâns putem și o legăm cu șnur sau sfoară de bucătărie. Condimentăm rulada din fleică de porc și pe deasupra și o lăsăm la rece 2-3 ore, sau de pe o zi pe alta, pentru a pătrunde sarea și condimentele bine în carne, dar dacă nu avem timp, merge preparată și imediat.
Așezăm rulada în tavă și turnăm peste ea un amestec din ulei, apă și vin roșu. Nu punem ulei prea mult, pentru că va mai lăsa și ea grăsime.
Adăugăm în tavă și foile de dafin și usturoi și dăm tava la cuptor, pentru aproximativ 2 ore, la 160 de grade.
Din timp în timp, mai întoarcem rulada de pe o parte pe cealaltă și o umezim cu lichidul din tavă.
Spor și poftă bună!