- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Atunci când sunt preparați în casă cârnații tradiționali sunt mult mai gustoși și mai sănătoși, doar cu ingrediente naturale, fără potețiatori de gust și conservanți!
Ingrediente pentru Rețeta celor mai gustoși cârnați tradiționali de casă:
- 1,5 kg carne de vită
- 3 kg carne de porc mai cu grăsime
- mațe de porc sau de oaie
- 2 căpățâni de usturoi
- 3 linguri de sare
- 1 lingură de piper
- 2 linguri de cimbru uscat
- 1 lingură boia de ardei( de preferință afumată)
Mod de preparare pentru Rețeta celor mai gustoși cârnați tradiționali de casă
Se taie carnea cubulețe, apoi se trece prin mașina de tocat, amestecată( cea de vită cu cea de porc).
Se curăță usturoiul și se pisează în mojar cu puțină sare, apoi se adaugă peste carne.
Se adaugă și condimentele și se amestecă bine carnea ca și când am frământa un aluat.
Apoi se acoperă și se dă la rece pentru câteva ore, sau de seara până dimineața, să se întrepătrundă aromele.
- VEDEȚI AICI care sunt preparatele traditionale românești nelipsite de pe mesele din perioada Crăciunului și sărbătorilor de iarnă!
Mațele se țin în apă rece, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Asamblăm la mașina tocat carne, dispozitivul( tulumba) pentru umplut cârnați. Scurgem bine mațele și le introducem, pe dispozitiv, apoi adăugăm carnea în cuva mașinii de tocat și umplem mațele cu amestecul pentru cârnați. Îi porționăm strângând garnea din loc în loc.
Îi legăm la capete și îi atârnăm pe o sfoară, sau pe culmea de rufe în balcon, lăsându-i 2-3 zile să se usuce.
Apoi se pot congela sau păstra în untură, prăjiți.
- Și ce buni vor fi într-o Rețetă de fasole cu cârnați!