Antena Căutare

Rețete pentru masa de Crăciun. Rețeta celor mai gustoși cârnați tradiționali de casă

Cârnații tradiționali, preparați în casă sunt la mare căutare în preajma sărbătorilor de iarnă, pentru că nu este deplină sărbătoarea de Crăciun, dacă nu iese puțin fum cu aromă de cârnați de casă și sarmale.

Rețete pentru masa de Crăciun. Rețeta celor mai gustoși cârnați tradiționali de casă Galerie
Cârnați tradiționali de casă

Atunci când sunt preparați în casă cârnații tradiționali sunt mult mai gustoși și mai sănătoși, doar cu ingrediente naturale, fără potețiatori de gust și conservanți!

Rețete pentru masa de Crăciun. Rețeta celor mai gustoși cârnați tradiționali de casă

cârnați tradiționali de casă

Ingrediente pentru Rețeta celor mai gustoși cârnați tradiționali de casă:


  • 1,5 kg carne de vită
  • 3 kg carne de porc mai cu grăsime
  • mațe de porc sau de oaie
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 3 linguri de sare
  • 1 lingură de piper
  • 2 linguri de cimbru uscat
  • 1 lingură boia de ardei( de preferință afumată)

Mod de preparare pentru Rețeta celor mai gustoși cârnați tradiționali de casă

Se taie carnea cubulețe, apoi se trece prin mașina de tocat, amestecată( cea de vită cu cea de porc).
Se curăță usturoiul și se pisează în mojar cu puțină sare, apoi se adaugă peste carne.
Se adaugă și condimentele și se amestecă bine carnea ca și când am frământa un aluat.
Apoi se acoperă și se dă la rece pentru câteva ore, sau de seara până dimineața, să se întrepătrundă aromele.

  • VEDEȚI AICI care sunt preparatele traditionale românești nelipsite de pe mesele din perioada Crăciunului și sărbătorilor de iarnă!

Mațele se țin în apă rece, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Asamblăm la mașina tocat carne, dispozitivul( tulumba) pentru umplut cârnați. Scurgem bine mațele și le introducem, pe dispozitiv, apoi adăugăm carnea în cuva mașinii de tocat și umplem mațele cu amestecul pentru cârnați. Îi porționăm strângând garnea din loc în loc.Rețete pentru masa de Crăciun. Rețeta celor mai gustoși cârnați tradiționali de casă
Îi legăm la capete și îi atârnăm pe o sfoară, sau pe culmea de rufe în balcon, lăsându-i 2-3 zile să se usuce.
Apoi se pot congela sau păstra în untură, prăjiți.

Rețetă de fursecuri pentru Crăciun. Fursecuri glazurate cu aromă de lavandă și fistic... Piept de pui cu ciuperci și smântână, făcut în 20 de minute, la tigaie! Nici mofturoșii nu ar refuza așa deliciu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x