Ruladă Pavlova umplută cu frișcă și zmeură și servită cu sos de afine
Pentru că este sezonul fructelor de pădure pline de arome, culori și gusturi deosebite, să profităm de ele pentru a prepara o delicioasă rețetă de Ruladă Pavlova umplută cu frișcă și zmeură și servită cu sos de afine.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 21 August 2020, 15:08 | Actualizat: Vineri, 21 August 2020, 15:59- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Poate fi desertul de weekend cu care îi putem delecta pe cei dragi. Este pur și simplu delicios și aspectuos și va fi de mare efect chiar și pe un platou cu prăjituri festive.
Iată ingredientele pentru rețeta Ruladă Pavlova umplută cu frișcă și zmeură și servită cu sos de afine:
- Pentru foaia de bezea:
- 5 albușuri
- 275 gr zahăr pudră, fără amidon
- 1 praf de sare
- Umplutură:
- 400 gr frișcă bătută + 50 gr zahăr
- 400 gr zmeură
- 50 gr fistic
- Sos de afine:
- 200 gr afine
- 50 gr zahăr
- sucul de la 1/2 lămâie
- vanilie
- ciocolată pentru decor
Ruladă Pavlova umplută cu frișcă și zmeură și servită cu sos de afine - Mod de preparare
Pentru foaia de ruladă din bezea, se mixează albușurile spumă, mai întâi presărate cu sare, apoi adăugând, treptat, zahărul. Bezeaua se întinde în tava aragazului, pe hârtie de copt și se dă la cuptor. Se coace la 180 de grade pentru 12 minute, apoi la 140 de grade încă 20 de minute.
După coacere, se răstoarnă pe o hârtie de copt și se lasă la temperat 10 minute. Se întinde frișca bătută, apoi se adaugă zmeura și fisticul și se rulează. Se dă rulada pavlova la frigider pentru o oră, timp în care se prepară sosul de afine.
Pe aceeași temăRuladă cu foaie de cacao și cremă de mascarpone cu ciocolată alba și căpșuni
Pentru sosul de afine, se fierb afinele împreună cu zahărul și zeama de lămâie până rezultă un sos consistent. Se trece sosul prin sită pentru a deveni fin.
Rulada Pavlova cu frișcă și zmeură se servește decorată cu sos de afine și ciocolată.
Putem să mai presărăm și puțin fistic, pentru o pată de culoare și gust crocant.