Rulouri de vinete cu brânzeturi în sos de roșii. Rețetă de vară cu vinete
Din categoria rețetelor de vară simple și delicioase, o rețetă de Rulouri de vinete cu brânzeturi în sos de roșii, perfectă pentru masa de prânz, sau cină.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 28 Iulie 2020, 09:21 | Actualizat: Marti, 28 Iulie 2020, 09:55Cu vinete feliate și trase la grill, cu brânzeturile preferate și mult sos de roșii gustos și aromat, nu poate ieși decât un delicios preparat, cu care îi putem delecta pe cei dragi, la una dintre mesele principale ale zilei.
Ce ne trebuie pentru rețeta Rulouri de vinete cu brânzeturi în sos de roșii:
- 2 vinete lunguiețe
- sare și piper
- pentru umplut:
- 500 gr brânză telemea, spărată
- 150 gr cremă de brânză
- câteva frunze de busuioc
- mărar și pătrunjel
- 1 ardei gras, roșu
- Pentru sos:
- 1 kg roșii proaspete
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă
- sare și piper
- frunze de busuioc
- 1 crenguță de cimbru
- 100 gr parmezan răzuit
Cum procedăm pentru a prepara rețeta Rulouri de vinete cu brânzeturi în sos de roșii?
Vinetele bine spălate, se taie transversal, în felii de 1 cm grosime. Se presară sare peste feliile de vinete și se lasă la odihnit 10 minute, pentru a se deshidrata și a elimina din sucul amărui.
După acest interval se tamponează feliile de vinete cu prosoape de hârtie și se rumenesc ușor pe grillul încins, pentru câteva secunde pe fiecare parte.
Pentru umplut, se amestecă brânza telemea, răzuită, cu crema de brânză și verdeața tocată mărunt. Se adaugă și un ardei gras, roșu, tocat în cuburi mici, pentru un plus de gust.
Pe aceeași temăFeliile de vinete se ung cu crema de brânză și se rulează strâns.
Cât timp feliile de vinete se deshidratează, se prepară sosul de roșii.
Se pune uleiul la încins și se călește în el ceapa tocată mărunt și un cățel de usturoi tocat rondele. Se adaugă roșiile decojite și tocate mărunt și se lasă sosul să fiarbă la foc mediu, până devine consistent.
Sosul de roșii se condimentează cu sare, piper, 1 crenguță de cimbru și cât mai multe frunze de busuioc. Spre final de fierbere, se mai adaugă un cățel de usturoi răzuit.
Pe aceeași temăRulourile de vinete se adaugă în sosul de roșii, în timpul servirii.
Se mai poate adăuga puțin pătrunjel verde, rocat mărunt și se presară parmezan deasupra rulourilor de vinete cu brânzeturi.
Spor și poftă bună!