Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz
Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare, o delicioasă rețetă de Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz, pe care merită s-o încercați. A primit 3 cuțite!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 16 Septembrie 2020, 11:30 | Actualizat: Miercuri, 16 Septembrie 2020, 11:57Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare, o delicioasă rețetă de Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz, pe care merită s-o încercați.
A primit 3 cuțite!
Mihai Teodorescu, un concurent de 29 de ani, bucătar de meserie, a venit în a cincea ediție din sezonul 8 „Chefi la cuțite” de la Antena 1, cu o rețetă senzațională de Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz.
Ingrediente pentru Rețeta Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz:
- 12 buc. Saint Jacques
- 1 kg cartofi
- 3 buc. praz
- 400 gr unt
- 500 ml smântână lichidă Gran Cucina
- sare și piper
- 200 gr amidon
- microplante
- 100 ml coniac
- 300 ml ulei
- 100 ml ulei de măsline
- 3-4 buc. lime
Cum se prepară delicioasa Rețetă Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz?
Se începe cu sosul parmentier, care este de fapt un sos cremos de cartofi, un piure mai diluat și tare gustos. Se curăță cartofii, și două bucăți de praz, se toacă și se pun la fiert împreună, în apă cât să fie acoperite ingredientele. După fierberea lor, se adaugă unt din belșug, gran cucina, sare și piper, după gust și se blendează. Pentru o textură mai fină a sosoului, acesta se trece și prin sită.
Scoicile Saint Jaccques se prăjesc în ulei de măsline și se flambează cu coniac. După flambare, se adaugă și un cub de unt, pentru cremozitate.
Pe aceeași temăPentru a prepara chipsuri de praz, se taie prazul în rondele subțiri care se umezesc ușor și se trec prin amidon, apoi se prăjesc în baie de ulei.
Se așază sosul parmentier pe farfurie, iae deasupra lui se așază bucăți de Saint Jacques și chipsuri de praz. Se decorează cu microplante și felii de lime, pentru o pată de culoare și prospețime.