Sărmăluțe raw vegane cu smântână de caju și pâinici de porumb
Pentru vegetarieni și nu numai, o rețetă interesantă de Sărmăluțe raw vegane cu smântână de caju și pâinici de porumb!
Publicat: Luni, 30 Aprilie 2018, 20:23 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:12Pentru vegetarieni și nu numai, o rețetă interesantă de Sărmăluțe raw vegane cu smântână de caju și pâinici de porumb!
Ingrediente pentru Sărmăluțe raw vegane cu smântână de caju și pâinici de porumb
- 200 g hrișcă crudă( hidratată 8 ore)
- 200 g miez de nucă( hidratat 8 ore)
- 200 g migdale crude9 hidratate 8 ore)
- 2 cepe albe
- 200 g morcovi
- 200 g țelină
- 20 g boia iute
- 20 g boia dulce
- 20 g sare neiodată
- 5 g cimbru
- 5 g turmeric
- 5 g curry
- 200 g caju crud( hidratat 2 ore)
- 2 lămâi
- 1 căpățână de usturoi
- 100 g fulgi de drojdie inactivă
- 2 l apă
- 2 legături de mărar
- 2 legături de pătrunjel
- 200 ml sos de soia
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- lăstari de floarea soarelui
- lăstari de sfeclă roșie
- 2 verze murate
Mod de preparare pentru Sărmăluțe raw vegane cu smântână de caju și pâinici de porumb
Se mixează hrișca, nuca și migdalele în thermomix și se pune compoziția într-un castron.
Se mărunțesc: țelina, morcovii și ceapa în thermomix și se adaugă peste cealaltă compoziție.
Se toaăa mararul si pătrunjelul și se adaugă peste compoziție, împreună cu condimentele, uleiul, sosul de soia și se amestecă bine până se omogenizează.
Se pregătesc foile de varză și se formează sarmalele.
Pentru smântână, se mixează caju-ul cu apă, lămâie, sare, usturoi, fulgi de drojdie, în thermomix.
Se așază sarmalele pe farfurii, alături de smântână și se decorează cu microplante, boia dulce și se servesc cu pâinici de porumb.