Antena

Secretul pentru cel mai gustos cozonac. Cu ce să dai pe el după ce îl scoți din cuptor

Freamătul sărbătorilor de iarnă intră rapid și în bucătărie sau poate chiar de acolo se răspândește în zilele următoare. Odată cu atmosfera de Crăciun gospodinele își împărtășesc din secrete.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 17 Decembrie 2023, 17:59 | Actualizat: Duminica, 17 Decembrie 2023, 18:02
Galerie de imagini
Cozonacii sunt preferații românilor în perioada sărbătorilor
Antena 1

Unul dintre preparatele care nu lipsesc pe masa românilor cu ocazia oricărei sărbători este cozonacul. Fie că urmează rețeta tradițională, fie că o reinterpretează, fiecare gospodină se zbate pentru a obține cel mai bun cozonac.

Cu ce să dai pe cozonac după ce îl scoți din cuptor pentru a garanta un gust delicios

Întotdeauna, pe români, mesele din perioada sărbătorilor i-au adus mai aproape de familiile lor. Și fiecare încearcă să contribuie cu oricât de puțin pentru a crea atmosfera de vis pe care și-o amintește din copilărie.

Unul dintre elementele care îi transpuns în trecut este mirosul inconfundabil din bucătărie, mai exact cel de cozonac. Însă, pe lângă miros, cozonacul trebuie să aibă și un gust deosebit.

Pe aceeași temă

Gospodinele au împărtășit un secret pentru a avea cel mai gustos cozonac. Surprinzător sau nu, nici nu este nevoie de ingrediente complicate sau de mai mult timp în bucătărie pentru un rezultat savuros.

Potrivit unei surse, e nevoie doar de un sirop făcut cu apă, zahăr și esență de vanilie sau alte arome preferate, chiar și coajă de portocală sau de lămâie. După care trebuie acoperit uniform tot cozonacul. Astfel, siropul va pătrunde în cozonaci, oferindu-le textura potrivită și gustul de poveste.

În acest mod, cozonacii vor fi mai moi, mai pufoși, dar și mai dulci.

Pe aceeași temă

Rețete reinterpretate de cozonaci pentru a-i potoli pe micii pofticioși

Deoarece rețelele pot fi adaptat la gusturile din prezent, oricine poate încerca o rețetă delicioasă de cozonaci cu nutella și nucă.

Recomandari A1

Ingrediente

- 500 ml lapte cald

- 1 kilogram de făină

- 5 gălbenușuri

- 20 de grame de drojdie uscată

- 1 sticluță de esență de rom

- un praf de sare

- 150 de grame de unt

- 200 de grame de zahăr

- 3 linguri mari de Nutella

- 700 de grame de nucă

-150 de grame de zahăr.

Mod de preparare

Este nevoie de un vas mare, adânc. Se pune drojdia, două lunguri de făină și jumătate de lingură de zahăr. Peste toate ingredientele acestea se adaugă laptele călduț și se amestecă până se obține un aluat moale. Acesta trebuie să aibă o culoare gri și o consistență lipicioasă.

După care se lasă la dospit aproximativ o jumătate de oră.

Pe aceeași temă

Într-un alt vas se amestecă aluatul dospit cu făina și gălbenușurile de ou. După ce se încorporează totul bine-bine, se adaugă laptele, în care s-a dizolvat zahărul. La această compoziție se mai adaugă una sau două linguri de lapte. Se amestecă din nou până ce se obține un aluat moale, de culoare galbenă.

Peste acest aluat se adaugă vanilie și sare, după care se frământă. Treptat, se adaugă și cubulețele de unt. În continuare trebuie frământat până când toate ingredientele se omogenizează.

După care se lasă la dospit timp de o oră.

Cât timp aluate dospește, trebuie pregătită umplutura. Pentru aceasta este nevoie să se amestece nucile cu 150 de grame de zahăr.

Se scoate aluatul din vas și se întinde pe o suprafață unsă cu ulei, după care se împarte în două. Ambele bucăți sunt întinse până se uniformizează. Mai apoi se adaugă umplutura. Totodată, se aplică un strat de Nutella peste stratul de amestec din nucă și zahăr.

Capetele aluatului se rulează, iar suprafața se unge cu gălbenuș de ou, după care se presară un strat subțire de nucă.

Și, bineînțeles, se unge uniform cu siropul secret al gospodinelor.

Acest proces se repetă pentru fiecare bucată de aluat.

Pe aceeași temă

Astfel, cozonaci se așază în două tăvi, acoperite în prealabil cu hârtie de copt, și se introduc în cuptop timp de 45 de minute, la o tempratură de 175 de grade Celsius.

Whatsapp LinkedIn
cozonac crăciun sărbătoare rețete gospodine
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
Videoclipul zilei
Citește și
Cât costă cozonacul Dubai în cofetării, cu o lună înainte de Sărbătorile de iarnă. Și prețul...
Rețetă de cozonac pufos cu umplutură de vanilie și ciocolată: ingrediente și mod de preparare
Ce a putut să descopere o femeie din București în cozonacul cumpărat din supermarket. A scos imediat...
Cât a plătit o româncă pentru „trei felii” de cozonac de la un cunoscut supermarket. Nu i-a venit...
Video recomandate
Video
Citește și
Cum poți să te pregătești pentru epilarea braziliană. Sfaturi pentru o piele fină și catifelată Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat HelloTaste.ro
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de aur. Proprietarul nu știa... Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Importanța informării corecte în alegeri. Mihaela Miroiu: Prea multe instituții media și de sondare a opiniei... Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Tipuri de aparate dentare. Prin ce se diferențiază, cum se întrețin și ce efecte au în organism MediCOOL
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre... ZUTV
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru UseIT
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Hello Taste