Antena Căutare

Rețeta de cozonac cu care Mirela Vaida face furori pe Internet. Ce a adăugat în plus pentru a-l face diferit

Mirela Vaida i-a cucerit pe fani cu rețeta sa de cozonac, fiind de nelipsit de pe masa de Paște.

mirela vaida Galerie
Rețeta de cozonac cu care Mirela Vaida face furori pe Internet. Ce a adăugat în plus pentru a-l face diferit | Antena 1, captură video YouTube

Prezentatoarea emisiunii Acces Direct, de la Antena 1, este o gospodină desăvârșită, iar de sărbători nu se dă în lături de la mâncărurile tradiționale. Le-a prezentat urmăritorilor ei de pe Internet rețeta perfectă de cozonac, cu care îi poate mulțumi și pe cei mai mofturoși.

Citește și: Cât costă ciorba de miel preparată de chef Cătălin Scărlătescu. Conținutul e suficient pentru întreaga familie de Paște

Rețeta de cozonac a Mirelei Vaida. Care sunt ingredientele și modul de preparare

Prezentatoarea TV își răsfață familia cu fel și fel de bucate alese, iar de data asta vedeta a împărtășit cu fanii ei rețeta specială de cozonac, de nelipsit de pe masa de Paște. Într-un vlog de pe canalul de Youtube, Mirela Vaida a spus care sunt ingredientele pe care le folosește, dar și modul de preparare.

Ingrediente

  • 2 kg de făină albă tip 000
  • sare
  • zahăr
  • drojdie umedă sau uscată
  • esenţe
  • 7-8 ouă
  • lapte cald
  • apă minerală

Pentru umplutură:

  • rahat tăiat cubuleţe, dat prin zahar pudră
  • 1 kg de miez de nucă
  • zahăr
  • cacao
  • lapte
  • esenţe (de rom, lămâie și portocală)
  • stafide

Citește și: Cum prepari cel mai bun cozonac, după rețeta lui Chef Sorin Bontea. Trucul care îl face mai pufos și mai gustos

Mod de preparare

„Într-un vas în care am pus făina de grâu, presar sare, zahăr, drojdia dizolvată în laptele călduț și începem să amestecam. Nu vă gândiți că trebuie să respectați un anume gramaj, ci puteți pune după ochi.

După ce ați făcut aces amestec, adăugați unt, câteva linguri de smântână și între patru și șase ouă la un kilogram de făină. Apoi adaug, pe rând, 6 gălbenuşuri şi amestecăm. Mai pun şi pun lapte, să se omogenizeze.

Pun coaja de lămâie rasă şi amestecăm bine. Adaug un pic de esenţă de rom, portocală şi lămâie. Începem să omogenizăm, mai punem puţin lapte şi apă minerală, pentru a afâna acest aluat. Deja încep să frământ coca.

Este galben de la gălbenuşurile de ouă, aşa se face în Moldova. Eu nu l-am făcut cu foarte multe ouă, dar tot se cunoaşte şi vede, pentru că aşa se trebuie să arate un cozonac. O să-l las aluatul la dospit vreo oră, acoperit”, a povestit Mirela Vaida în vlog.

Între timp, pregătești umplutura de cozonac, așa cum explică prezentatoarea TV.

„Puneți într-un vas zahărul, pudra de cacao, miezul de nucă și peste ele turnați puțin lapte, esența de rom, lămâie și portocală. Amestecați pentru a obține o pastă omogenă. Ungeți tavile de copt cu unt.

După ce a crescut aluatul, îl iau şi îl împart în patru, deoarece o să fac doi cozonaci împletiţi. Începem să întindem aluatul şi punem multă umplutură de nucă pe fiecare bucată. Acum, peste umplutură, punem rahat şi stafide.

Apoi rulăm fiecare bucată şi împletim, două cu două, şi îi punem în tăvi. Îi mai acoperim încă zece minute, timp în care încălzim cuptorul.

În acest timp, am pus un gălbenuş cu ulei de măsline, cu care vom unge cozonacii înainte să îi punem la cuptor. La copt, îi lăsăm aproximativ 45 de minute.

După ce sunt copți și îi scoatem din cuptor, îi presărăm cu zahăr pudră”, a mai explicat Mirela Vaida.

Cum prepari cel mai bun cozonac, după rețeta lui Chef Sorin Bontea. Trucul care îl face mai pufos și mai gustos ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x