Rețeta Supă cremă de creveți
Cremoasă și frumos colorată, este perfectă pentru orice masă din zi această supă cremă de creveți!
Publicat: Luni, 05 Noiembrie 2018, 21:27 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:57Cremoasă și frumos colorată, este perfectă pentru orice masă din zi această supă cremă de creveți!
Ingrediente pentru rețeta Supă cremă de creveți
- 200 g unt
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 10 creveti mari, black tiger
- 3 cepe
- 2 căței de usturoi
- 3-4 morcovi
- 1 rădăcină fenicul
- 100 g tulpină de țelină (sedano, apiio)
- 2-3 frunze de dafin
- 50 ml brandy
- 100 ml vin alb dulce
- 100 g pastă de tomate
- 5 g boabe de piper alb
- 150 g smântână normală
- 100 g smântână Grand Cucina
- 3 cartofi (300 g)
- 1 cartof dulce
- 1 legătură de pătrunjel
- oregano proaspăt
- coriandru proaspăt
Mod de preparare pentru rețeta Supă cremă de creveți
Se prepară mai întâi o supă din carcasele de creveți, cepa, morcovi și foaie de dafin.
Separat, se topește untul într-o oală de supă, la foc mediu. Se adaugă creveții decorticati și se soteaza 15 minute, apoi se adaugă restul de vegetale, vinul, brandy, pasta de roșii și boabele de piper alb. Se fierbe încet, amestecând ușor, apoi se adaugă supă de creveți, așa încât să acopere ingredientele(1-2 căni) și se fierbe încet.
Când vegetalele sunt fierte se ridică vasul de pe foc, se pun toate ingredientele în blender apoi se mixează.
Se adaugă smântână.
Supa cremă de creveți se servește în farfurii adânci, garnisită cu carne de creveți, smântână și verdețuri tocate fin.