Supă cremă de gălbiori, cremoasă și deosebit de gustoasă
Gălbiorii, unele dintre cele mai îndrăgite specii de ciuperci de pădure, mai ales prepararați cu usturoi, sau sub formă de ciulama, iată că dau un gust delicios și preparați sub formă de supă cremă.
Publicat: Vineri, 02 August 2019, 10:23 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:13- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Gălbiorii, unele dintre cele mai îndrăgite specii de ciuperci de pădure, mai ales prepararați cu usturoi, sau sub formă de ciulama, iată că dau un gust delicios și preparați sub formă de supă cremă.
Rețeta Supă cremă de gălbiori - Ingrediente
- 500 gr gălbiori
- 1 ceapă medie
- 1 morcov mare
- 1 cartof
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 750 ml supă de legume, sau apă
- 200 ml smântână de gătit
- sare și piper
- pătrunjel și mărar
Rețeta Supă cremă de gălbiori - Preparare
Se curăță gălbiorii, se spală și se scurg, apoi se toacă mai mărunt, păstrând și câțiva gălbiori întregi, mai micuți, pentru decor.
Se curăță ceapa, morcovul și usturoiul, se toacă și se călesc în ulei încins până încep să se pătrundă. Se adaugă gălbiorii scurși și se amestecă bine, pe foc, până încep să se pătrundă. Se mai adaugă câte un strop de apă, să nu se ardă. Se presară peste ei sare și piper.
!Recomandare: Rețeta Ciulama de gălbiori!
Se dau deoparte gălbiorii întregi și se păstrează la cald, iar peste restul ingredientelor se adaugă supa de legume, fierbinte și cartoful curățat și tăiat în cuburi. Se lasă ingredientele să fiarbă, aproximativ 15 minute, apoi se trec prin blender și prin sită. Se adaugă smântâna lichidă și se mai fierb împreună pentru 2-3 clocote.
Delicioasa Supă cremă de gălbiori, se servește decorată cu verdeață și gălbiorii opriți.
Citiți și Rețeta Zacuscă de ciuperci!