Tocănița de cartofi cu ciolan afumat a Floricicăi Dansatoarea. Secretul rețetei ”ca la mama acasă”!
O prezență amuzantă și plină de voioșie, Floricica Dansatoarea a reușit să-i facă să râdă în hohote pe chefi. A plecat împăcată din platoul emisiunii, deși a obținut un singur cuțite, de la Chef Bontea, și nu a mers mai departe.
Publicat: Miercuri, 27 Septembrie 2017, 09:54 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:20- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O prezență amuzantă și plină de voioșie, Floricica Dansatoarea a reușit să-i facă să râdă în hohote pe chefi. A plecat împăcată din platoul emisiunii, deși a obținut un singur cuțit, de la Chef Bontea, și nu a mers mai departe.
Floricica a gătit o reteta de tocăniță de cartofi cu ciolan afumat, o rețetă care s-a vrut ”ca la mama acasă”.
Reteta de tocanita praparata de Floricica Dansatoarea:
Ingrediente rețeta tocăniță:
- 1 kg cartofi
- 1 kg ciolan afumat, dezosat
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 1 ardei roșu
- 400 g pastă de roșii
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- boia de ardei
- 150 ml ulei
- 1 legătură mărar verde
- Pentru salată:
- 1 salată verde
- 2 castraveți
- ulei de măsline
- oțet
- sare
Mod de preparare reteta Tocanita:
Se curăță ceapa, morcovul și ardeiul se toacă și se călesc în ulei încins.
Când sunt bine pătrunse, se adaugă pasta de roșii, se amestecă bine, apoi se adaugă o ceașcă de apa și se continuă fierberea pentru 8-10 minute.
Se curăță cartofii și se toacă în cuburi, apoi se adaugă peste sosul de roșii, se amestecă de câteva ori și se completează cu apă, cât să fie bine acoperiți.
Se clătește ciolanul afumat în apă caldă și se taie în cuburi, apoi se adaugă în mâncarea de cartofi.
Se lasă mâncarea să fiarbă până scade ușor, iar ingredientele sunt bine pătrunse și se asezonează cu sare, piper, boia de ardei, cimbru, după gust.