Trippa a la parmiggiana - Ciorbă de burtă garnisită cu parmesan
Una dintre cele mai îngrăgite ciorbe de către români este ciorba de burtă, iar această ciorbă de burtă garnisită cu parmezan - Trippa a la parmiggiana, este chiar interesantă!
Publicat: Marti, 15 Mai 2018, 20:41 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:07- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Una dintre cele mai îngrăgite ciorbe de către români este ciorba de burtă, iar această ciorbă de burtă garnisită cu parmezan - Trippa a la parmiggiana, este chiar interesantă!
Ingrediente pentru Trippa a la parmiggiana
- 1 kg burtă de vită prefiartă
- 800 g pasta de roșii
- 400 g parmesan ras
- 3ncepe albe
- 3 legături de pătrunjel verde
- ½ legătură apio
- 6 căței de usturoi
- 6 frunze de salvie
- 6 crenguțe de rozmarin
- 2 foi de dafin
- 300 ml vin alb, demise
- 200 ml ulei de măsline
- 1 lingură ardei iute uscat și mărunțit
- sare
Mod de preparare Trippa a la parmiggiana
Burta de vită, bine spălată se taie în fâșii și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline pentru câteva minute.
Se adaugă vinul alb și se lasă să fiarbă până se evaporă tot alcoolul.
Într-o altă tigaie, se călesc în ulei de măsline, ceapa tocată solzișori cu usturoiul tocat.
Se adaugă țelina, salvia, crenguțe de rozmarin, pătrunjelul verde tocat și se amestecă până când gusturile se întrepătrund.
Se adaugă aceste ingrediente, plus foile de dafin, peste burta de vită, se completează cu apă fierbinte și se mai fierb 10 minute, apoi se adaugă roșiile pasate și se potrivește gustul cu sare.
Parmezanul ras se adaugă în timpul servirii, în farfurii.