Chef Alexandru Sautner are o livadă de vis. Ce cultivă la Turnu Severin și ce idee nouă de afaceri are
Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Orlando Zaharia și Chef Ștefan Popescu revin cu un nou sezon Chefi la cuțite din 17 noiembrie, la Antena 1 și în AntenaPLAY.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 05 Noiembrie 2024, 13:38 | Actualizat: Marti, 05 Noiembrie 2024, 13:40Sezonul 14 Chefi la cuțite este aproape de premieră. Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Orlando Zaharia și Chef Ștefan Popescu revin la masa juraților în cadrul show-ului culinar de la Antena 1.
Până atunci chef Alexandru Sautner își petrece timpul cu familia la Drobeta Turnu Severin, acolo unde are o livadă de invidiat.
Chef Alexandru Sautner are o livadă de vis. Ce cultivă la Turnu Severin și ce idee nouă de afaceri are
Chef Alexandru Sautner are 56 de ani și este căsătorit cu Flavia Maxim. Amândoi sunt pasionați de gătit și dețin împreuă un restaurant cu specific italian. De asemenea, cheful de la Chefi la cuțite deține o gelaterie autohtonă populară, care acum a ajuns la 14 locații deschise.
Pe aceeași temăCheful este originar din Drobeta Turnu Severin și are acolo și o livadă de poveste, care se întinde pe 7.000 de metri pătrați. În această toamnă, acesta a strâns o recoltă bogată, iar potrivit unei surse, dorește să deschidă o afacere în domeniul respectiv.
Pe aceeași temă
Acesta cultivă pomi fructiferi clasici, dar și unele fructe exotice, precum kiwi galben sau fără păr, ori banana nordului sau curmali chinezești.
„Livada de la Drobeta Turnu Severin are 7000 metri pătrați, iar fructele sunt doar pentru mine și pentru prieteni, familie, deocamdată.
Am tot soiul de pomi fructiferi, de la diferite sortimente de mere, pere, cireșe, vișine, gutui, nectarine, caise, piersici, până la fructe exotice, cum ar fi kiwi galben, kiwi fără păr, banana nordului, migdale, smochine, fructe de pădure, goji, aronia, alune, curmali chinezești.
Totodată, atunci când vine vorba despre măr, de exemplu, am mai multe sortimente de pomi, la fel și cu cireșii, nu doar un soi.
Pe aceeași temăMomentan, folosesc fructele doar pentru gelaterie și pentru consum propriu, nu le comercializez, cu toate că ar trebui să mă gândesc că ar trebui să fac ceva în sensul ăsta, pentru că, de la an la an, producția este din ce în ce mai mare.
Livada este, încă, tânără, are doar patru ani, dar am mulți pomi fructiferi de rod intens”, a relatat cheful.
Pe aceeași temăChef Alexandru Sautner are o experiență vastă în bucătărie, de mai bine de trei decenii. Acesta și-a perfecționat stilul și a învățat interns atât în țară, cât și peste hotare, în Franța, Germania și Italia.