De Ziua Internațională a Copilului, rețelele de socializare s-au umplut de mesaje pline de dragoste, amintiri din copilărie și urări calde pentru copiii de toate vârstele. Vedetele din România nu au făcut excepție și au marcat ziua cu gânduri emoționante. Printre acestea s-a numărat și chef Richard Abou Zaki, care a făcut un gest special pentru fiica sa, Carlotta.
Chef Richard Abou Zaki, gest emoționant pentru fiica sa cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului
Chef Richard Abou Zaki a impresionat printr-un gest simbolic și plin de emoție. Juratul Chefi la cuțite i-a oferit fiicei sale Carlotta primul său pluș din copilărie. Postarea sa a fost însoțită de un mesaj cald, care vorbește despre legătura dintre generații.
„Acesta a fost primul meu peluche de când eram copil, azi i-l dau lui Carlotta mea! La mulți ani copilul meu spectaculos și la mulți ani tuturor copiilor! Așa e frumos din generație în generație”, a scris chef Richard Abou Zaki pe contul personal de Instagram.
Chef Richard Abou Zaki, „copilul-minune” al gastronomiei europene
Richard Abou Zaki, născut la Piatra Neamț, este un exemplu remarcabil de perseverență și talent în lumea gastronomiei. La doar 27 de ani, a devenit unul dintre cei mai tineri bucătari din Italia care a obținut o stea Michelin, iar în prezent este jurat în emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1.
La vârsta de 5 ani, Richard s-a mutat în Italia împreună cu mama sa, de origine română. Tatăl său, de origine libaneză, s-a stabilit în America după despărțirea părinților. Pasiunea pentru gătit a început la 8 ani, când, rămas singur acasă, a început să experimenteze în bucătărie pentru a-și prepara mesele. Această pasiune timpurie a fost susținută de mama sa, care l-a încurajat să urmeze cursurile unui colegiu culinar privat.
Richard și-a început cariera în prestigiosul restaurant Le Gavroche din Londra, primul restaurant cu trei stele Michelin din Anglia. După un an și jumătate, s-a întors în Italia, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana din Modena, un restaurant cu trei stele Michelin, clasat de două ori pe locul 1 în lista celor mai bune 50 de restaurante din lume.
În 2020, Richard a deschis propriul său restaurant, Retroscena, în Porto San Giorgio. După doar 9 luni de la deschidere, Retroscena a primit o stea Michelin, confirmând talentul și dedicația lui Richard în arta culinară. În prezent, el deține patru restaurante în Italia, continuând să inoveze și să impresioneze în domeniul gastronomiei.
Pe lângă realizările sale culinare, Richard a avut ocazia să gătească pentru personalități de renume, inclusiv pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și pentru fostul președinte american Barack Obama.
În 2023, Richard a participat ca invitat în sezonul 11 al emisiunii „Chefi la cuțite”, impresionând jurații cu abilitățile sale. Ulterior, în 2024, a fost invitat să se alăture juriului emisiunii, alături de Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner, înlocuindu-i pe Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu.
Richard trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de partenera sa, Alessandra, cu care are o fiică, Carlotta. Deși nu sunt căsătoriți, relația lor este solidă, bazată pe pasiunea comună pentru gastronomie. Carlotta, la doar 3 ani, a avut deja ocazia să mănânce în peste 20 de restaurante cu stele Michelin, demonstrând interesul pentru lumea culinară.
Pentru Richard, bucătăria este o formă de artă și expresie personală. El crede în importanța echipei și a inovației, considerând că fiecare preparat trebuie să spună o poveste și să ofere o experiență unică.
Astfel, parcursul profesional al lui Richard Abou Zaki este o inspirație pentru tinerii bucătari și pentru toți cei care cred în puterea visurilor și a muncii dedicate.
Interviu cu Claudiu Gherguț, câștigătorul Chefi la cuțite, sezonul 15. Cum explică alegerea concurenților pentru echipa ...