Chef Richard s-a gândit să reinterpreteze sarmalele. Ce răspuns a primit de la mătușa lui din Piatra Neamț: „Eu o știu de la mama”
Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Orlando Zaharia și Chef Ștefan Popescu și-au ascuțit cuțitele pentru o nouă întrecere în ringul culinar. Cei patru se pregătesc de sezonul 14 Chefi la cuțite.
Publicat: Joi, 11 Iulie 2024, 13:16 | Actualizat: Sambata, 21 Septembrie 2024, 11:14Cei patru jurați ai celui mai apreciat show gastronomic din România și-au îmbrăcat noile tunici ale sezonului 14, gata pentru o rundă de confruntări culinare care va crește presiunea în bucătăria Chefi la cuțite.
Înainte de startul noului sezon, chef Richard are o idee cu totul inedită. Însă pentru a o implementa îi cere mai întâi părerea mătușii sale.
Pe aceeași temăChef Richard s-a gândit să reinterpreteze sarmalele. Ce răspuns a primit de la mătușa lui din Piatra Neamț: „Eu o știu de la mama mea”
Chef Richard are o legătură aparte cu mătușa sa, iar asta se observă de la prima interacțiune dintre cei doi. Tânărul chef o apreciază și o respectă pe „Nănița” sa, așa cum o alintă el. Și nu pierde ocazia de a-i cere părerea într-o privință delicată.
Pe aceeași temăAcesta își sună mătușa pentru a-i pune o întrebare aparte: „Vreau să reinterpretez sarmalele!”
Chef Richard îi mărturisește că încă de la întoarcerea în România se gândește la acest preparat.
Pe aceeași temă„Fac sărmăluța asta de 4 centimetri, cu un sosuleț acolo de smântână și cu o mămăliguță făcută așa mișto, fin, elegant, frumoasă!” își prezintă el viziunea în fața mătușii.
„Năni, o sărmăluță așa minimalistă!” mai adaugă. „Ce zici?”
Însă răspunsul mătușii sale nu a fost cel așteptat: „Nu! Nu sunt e acord cu interpretarea ta și cu toate fonfleurile tale, nu!”
„Sarmaua e sarma de când se știe lumea! Eu o știu de la mama mea, de la bunica ta”, argumentează femeia.
„Da, Nani, dar suntem în 2024, s-au schimbat timpurile, Năni!” încearcă să spună chef Richard.
„Nu, dar sarmaua noastră e tradițională”, replică aceasta. „Vin și din America și le place sarmaua noastră românească, tradițională! Nu sunt de acord, nu schimba.”
Pe aceeași temă„Ok, Nănița!” capitulează chef Richard. „Nu te supăra.”
„Cum să nu mă supăr?! Mă chiar enervezi”, spune femeia.
„Nănița, de-abia aștept să mă reîntorc la Bărcănești și să mănânc sarmalele tale!” încearcă el să o îmbuneze. „Nu vreau să te enervezi.”
Pe aceeași temă„Îți fac eu sarmale! Ni reinterpretate, ni fine dining, ni fonfleurile tale, da?” mai spune ea. „Și-ai să vezi tu că eu te bat...”
„Așa facem, Nenița, gata. Nu mai reinterpretăm nimic”, conchide tânărul chef.
„Vezi c-am cumpărat 16 rațe, dacă n-am să-ți dau numai foie gras!” conchide femeia în spirit de glumă.