Chefi la cuțite, 29 martie 2021. Elena Nechifor i-a impresionat pe chefi cu o rețetă personalizată de red velvet cake
În ediția 14 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Elena Nechifor s-a pregătit cu un red velvet cake pentru a-i impresiona pe Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu. Deși a vrut să îi ia prin surprindere, ei au uimit-o pe concurentă.
Publicat: Luni, 29 Martie 2021, 22:36 | Actualizat: Luni, 29 Martie 2021, 22:38- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Elena Nechifor, cofetar amator, a venit la Chefi la Cuțite cu un preparat care are mare succes în rândul clienților săi. Femeia de afaceri a construit de la zero un laborator de cofetărie și, cu toate ca nu are nicio pregătire în domeniu, a reușit să-și realizeze visul.
"Nu am școală, nu am pregătire, este doar pură pasiune", a spus Elena înainte de a intra în bucătărie și a finaliza desertul.
Pasionată de cofetărie, Elena a personalizat rețeta de prăjitură red velvet și a decis să concureze în sezonul 9, convinsă fiind că un astfel de preparat ar putea să primească inclusiv un cuțit de aur.
Pe aceeași temă"Desertul meu ar merita Cuțitul de Aur pentru că eu simt că îl fac din tot sufletul, cu toată dragostea", a adăugat concurenta, care s-a făcut remarcată încă de la început prin atitutdinea ei hotărâtă și dură.
Ce părere au avut Chefii despre prăjitura red velvet preparată de Elena Nechifor
Deși la început simțurile i-au înșelat, Chef Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu s-au convins rapid că nu au parte de un dish cu țuică, ci de un desert clasic în lumea cofetarilor.
Fără să știe concurentul din spatele ușilor sau istoricul său culinar, amfitrionii show-ului au crezut că au de-a face cu un pastry chef sau o cofetăreasă cu cel puțin două cursuri de specialitate.
Elena i-a lămurit rapid, după ce le-a povestit cum a lucrat pe un vas de croazieră și apoi și-a construit de la zero un laborator, din banii trimiși de soțul ei, din câștigurile obținute tot de pe vas.
Pe aceeași temăPrin felul în care a povestit, concurenta a stârnit interesul chefilor, care au întrebat-o cum face față altor preparate clasice și cum se descurcă în bucătăria de acasă: "Am 5 bărbați în familie (...) Sunt foarte dură, le țin piept tuturor. Sunt foarte puternică, foarte determinată".
Fără să-și dea seama, i-a provocat pe Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu să se joace puțin cu emoțiile sale.
Ce este red velvet cake și cum au jurizat chefii preparatul Elenei Nechifor
Red velvet este tort roșu catifelat, creat după una dintre cele mai elegante rețete de deserturi americane. Nu este ușor de preparat, însă consistența lui pufoasă îl ajută să se diferențieze de alte prăjituri.
Între concurentă și cei trei chefi au apărut câteva schimburi de replici în ceea ce privește ingredientele folosite pentru cremă: "Dacă red velvetul are și el o rețetă, că așa a făcut-o omulețul ală mic și roșu, n-ar trebui schimbată cu ce brânză credeți dumneavoastră", a mustrat-o Chef Scărlătescu.
Deși timp de câteva secunde până și Elena Nechifor s-a îndoit de feedback-ul chefilor, în cele din urmă a primit trei cuțite și a renunțat la atitudinea dură afișată pe tot parcursul momentului său.
Dacă vrei să intri în culisele show-ului, vezi cel mai nou episod de Speak@Cuțite. Secretele celui mai tare show culinar se află doar aici: https://a1.ro/speak-la-cutite/