Antena

Cum arăta chef Richard Abou Zaki în copilărie. Imagine de colecție cu juratul de la Chefi la cuțite

Chef Richard Abou Zaki a scos de la sertar o fotografie cu el din copilărie. Acum în vârstă de 28 de ani, juatul de la Chefi la cuțite îți amintește cu drag de primii ani din viață, când și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 07 Noiembrie 2024, 14:05 | Actualizat: Joi, 07 Noiembrie 2024, 14:31
Galerie de imagini
Chef Richard Abou Zaki, imagine de colecție din copilărie
Antena 1

Richard Abou Zaki a fost îndrăgosit de bucătărie încă din copilărie. Juratul de la Chefi la cuțite și-a petrecut o mare parte a copilăriei în Italia.

„Primul lucru pe care l-am făcut cred că a fost o ceafă de porc cu cartofi prăjiți. Așa a început bucătăria pentru mine, ca un joc. Dar mereu i-am spus mamei că vreau să fac din asta o carieră, iar ea m-a susținut întotdeauna”, a povestit juratul de la Chefi la cuțite.

Îl recunoști? Copilul cu cravată roșie din fotografie a devenit unul dintre cei mai apreciați și preimați chefi români

Chef Richard Abou Zaki a scos de la sertar o fotografie cu el în copilărie, purtând o cămașă albă și cravată și stând în brațele mamei sale.

Pe aceeași temă

Pe aceeași temă

Juratul Chefi la cuțite Chef Richard Abou Zaki deține pentru al treilea an la rând simbolul excelenței culinare: steaua Michelin

Juratul Chefi la cuțite Chef Richard Abou Zaki deține pentru al treilea an la rând simbolul excelenței culinare: steaua Michelin obținută cu restaurantul Retroscena.

”Păstrarea stelei Michelin este o promisiune pe care ți-o faci ție însuți, în primul rând, aceea de a rămâne mereu cel puțin la nivelul care te-a consacrat. Și, bineînțeles, este o promisiune făcută oamenilor care-ți calcă pragul și se bucură de ceea ce gătești”, a declarat Chef Richard.

Reconfirmarea stelei Michelin este o provocare continuă și o performanță pentru profesioniștii din domeniu. ”Am obținut steaua acum trei ani, în noiembrie 2021, la doar opt luni de la inaugurarea restaurantului Retroscena.

A fost atunci o reușită fantastică pentru mine și echipa mea – pentru că distincția a venit atât de repede de la deschidere. Și este și va fi o reușită în fiecare an în care steaua va rămâne a noastră. Ea este rezultatul muncii și al sacrificiului făcut de întreaga echipă, căreia îi mulțumesc”, a mai spus Chef Richard, care în urmă cu 3 ani a devenit cel mai tânăr chef cu o stea Michelin.

Recomandari A1

Cu toate că și-a definitivat pregătirea culinară în Italia, țara în care a plecat alături de familie pe când avea cinci ani și unde azi deține patru restaurante, Chef Richard și-a început cariera la Londra.

Juratul Chefi la cuțite a lucrat ca chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. Ulterior, tot în capitala regatului Chef Abou Zaki a avut parte de întâlnirea despre care azi spune că rămâne cel mai emoționant moment al carierei sale: a avut ocazia să gătească pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, participând la o preselecție de bucătari pentru acest prilej regal.

„Cel mai emoționant moment din cariera mea a fost atunci când am gătit pentru Regina Elisabeta. Regina a fost și rămâne o emblemă mondială pentru Marea Britanie, iar pentru mine a fost foarte impresionant să văd cum oamenii se înghesuie în fața Palatului Buckingham să facă poze, iar eu ajunsesem la trei metri de ea. Am preparat atunci un meniu de șase feluri pentru Regina Elisabeta – am fost printre cei șase bucătari care rămăseseră acolo din 28, în urma unei selecții.

A fost una dintre marile mele împliniri atunci, am simțit că fac bine ceea ce fac în bucătărie. A fost un moment foarte emoționant, de care îmi voi aminti toată viața, pentru că nu se întâmplă în fiecare zi să gătești pentru Regină. Și culmea este că – deși se știe că, în general, un monarh, are o echipă de bucătari la palat – Le Gavroche a fost restaurantul ei preferat când era tânără. Acesta a fost locul în care eu mi-am început cariera și știu că Regina și-a dorit să se întoarcă acolo după mulți ani”, a povestit Richard Abou Zaki.

Începând cu noul sezon Chefi la cuțite, care va avea premiera pe 17 noiembrie la Antena 1, marele premiu oferit câștigâtorului sau câștigătoarei va cuprinde și un stagiu de pregătire de o lună la restaurantul Retroscena din Italia, oferit de Chef Richard Abou Zaki.

Whatsapp LinkedIn
chef richard abou zaki chefi la cutite richard abou zaki
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum premiera Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei Momentul tragicului accident de pe Drumul Morţii E85, surprins de o cameră. Tatăl şi-a condus spre moarte soţia şi fiica de 4 ani, după ce a făcut o depăşire imprudentă
Videoclipul zilei
Citește și
Echipa lui Chef Richard a câștigat aseară battle-ul Chefi la cuțite. Ultima confruntare a sezonului va...
Luptă aprigă, cu trei amulete, în confruntarea echipelor din această seară, la Chefi la cuțite!
Lovitură surprinzătoare din partea lui Chef Ștefan Popescu, diseară: aruncă-n luptă amuleta care...
Echipa lui Chef Ștefan Popescu a câștigat primul battle la Chefi la cuțite. Momente de panică la cel...
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii au parte de succes pe 26 decembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele Catine.ro
Cansu Dere reapare în mediul online mai spectaculoasă ca oricând. A pășit pe covorul roșu alături de Ibrahim... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
Când s-a născut cu adevărat Iisus Hristos? Savanții dezvăluie data, care nu a fost 25 decembrie VIDEO Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Care este relația dintre Marina Dina și tatăl copiilor ei! Vedeta speră să petreacă timp cu cei mici de... Spynews.ro
Alexia Eram are planuri mari de Crăciun! Cu cine va petrece Sărbătorile de iarnă BZI
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce răcești mai des iarna. Motivul la care puțini se gândesc useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2024. Peștii se gândesc la familia lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Curăță casa de energii negative, la final de an: Ritualul secret al preoteselor, în 5 pași, cu dafin și sare,... Jurnalul
Cum să implementezi eficient tichetul cultural în pachetul de beneficii pentru angajați Kudika
Când se servesc piftia și sarmalele la masa de Crăciun, de fapt. Ora ideală la care trebuie consumate Playtech
Ce trebuie să ai în buzunar în Ajunul Crăciunului pentru a avea noroc și împliniri Redactia.ro
Analist, despre noul Guvern: "Oamenii ăştia nu au înţeles că au primit o palmă la alegeri, iar acum au dat foc... Observator
Cum îți afectează emoțiile sănătatea. Ce efecte are starea ta mintală asupra organismului MediCOOL
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii HelloTaste
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a... ProSport
Câte sarmale trebuie să mâncăm la o masă, de fapt. Care e porția corectă, potrivit nutriționistului Mihaela... Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Cum să gestionezi vizitele și reuniunile de familie fără stres DeParinti
Kate Cassidy și-a făcut un tatuaj cu aripi de înger în amintirea lui Liam Payne. Fostul membru al trupei One... ZUTV
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top UseIT
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Hello Taste