FOTO | Cum arată prăjitura cheesecake clasică făcută de Chef Sorin Bontea. Este delicios de aspectuasă
Prăjitura CheeseCake este una dintre cele mai delicioase deserturi ușor de preparat și foarte aspectuasă, oricărei gospodine i-ar putea ieși dintr-o clipită. Chef Sorin Bontea, cu multa sa experiențp în bucătarie, ne arată ce a ieșit din mâinile sale de profesionist!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 10 Mai 2020, 18:51 | Actualizat: Duminica, 10 Mai 2020, 19:11- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta de CheeseCake mai jos
Cea mai simplă rețetă de pandișpan cu căpșuni - rețeta lui Vlăduț
Rețetă CheeseCake recomandată de bucataria.lidl.ro
Cum preparăm rețeta de piept de pui kievskaia. Piept de pui cu unt și verdeață
Ingrediente
- 30 g Zahar cristal
- 500 g Fructe de padure
- 1 buc Zahar vanilinat
- 160 g Zahar pudra
- 200 g Smantana 20%
- 400 g Crema de branza
- 200 g Biscuiti cu unt
- 100 g Unt 65%
- 2 buc Oua M
- 1 buc Glazura de vanilie
Timp de gatire: 90 Min.
Biscuitii se zdrobesc marunt, se amesteca cu untul topit si se taseaza intr-o forma rotunda, cu fund detasabil (26 cm), tapetata cu hartie de copt si unsa cu grasime. Se coc timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Cum se prepară Sirop concentrat de soc și Socată. Două băuturi gustoase, răcoroase și sănătoase
Se scot si se lasa la racit 5 minute. Se reduce temperatura la 160°C.
Se amesteca crema de branza proaspata, smantana, zaharul pudra, zaharul vanilat si ouale. Crema se repartizeaza pe baza precoapta si se coace timp de 40-45 minute, pana crema se intareste. Prajitura se lasa 5 minute in cuptorul stins, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar de prajituri. Se acopera si se pune in frigider peste noapte.
Fructele de padure se lasa la decongelat pe o sita, colectandu-se zeama.
Cum preparăm cea mai reușită rețetă de Lava cake cu ciocolată amăruie - Rețeta lui Chef Munti
Se repartizeaza fructele pe prajitura. Zeama se completeaza cu apa, daca e cazul, pentru a se obtine o cantitate de 250 ml. Se amesteca cu praful de glazura si cu zahar, se da o data in clocot amestecandu-se intre timp. Se repartizeaza uniform peste fructe si se lasa sa se intareasca.