Hello Chef sezon 7, 6 aprilie 2024. Rețetă de orez cu lapte și portocale. Cum preapari desertul copilăriei ca chef Samuel
Chef Samuel a gătit orez cu lapte și portocale în cadrul emisiunii Hello Chef.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 06 Aprilie 2024, 14:09 | Actualizat: Luni, 08 Aprilie 2024, 14:45În episodul 6 al sezonului 7 Hello Chef, din 6 aprilie 2024 Roxana Blenche, alături de chef Samuel, au gătit pentru actrița Ana Bodea. ”Doresc orez cu lapte și creveți cu sos de unt”, le-a transmis protagosta din „Lia, soția soțului meu” celor doi chefi.
Chef Samuel a gătit orez cu lapte pentru Ana Bodea
Chef Samuel a fost cel care a gătit orez cu lapte pentru Ana Bodea.
Ingrediente:
Pentru a-i aduce Anei Bodea gustul copilăriei în farfurie, chef Samuel a folosit următoarele ingrediente.
- 300 g orez rotund
- 1,5 l lapte
- 200 g zahăr
- 100 g lime
- mentă proaspătă
- 100 g căpșuni
- o esență de vanilie
- 200 g portocale
Mod de preparare
Chef Samuel a pus orezul, laptele și esențele la fiert, la foc mic. La final, colegul Roxanei Blenche a adăugat căpșune pe deasupra orezului. Mai multe detalii despre modul de preparare al desertului vedeți în clipul de mai sus.
„Ce este foarte important la orezul cu lapte: să avem orez rotund. Are mult amidon. Trebuie băgat în sită la curățat pentru a-i scoate amidonul. Când facem orez cu lapte luăm orezul, laptele, esența de vanilie și aromele pe care le doriți și băgăm la fiert. Trebuie gătit la foc lent”, a precizat chef Samuel.
„Este efectiv desertul copilăriei mele! Îmi place foarte mult că ați pus mentă! E o chestie fină de detalii și gust, dar îmi place super mult”, a spus Ana Bodea despre orezul cu lapte pe care l-a gustat.