Rețetă de risotto cu ciocolată și banane caramelizate by Chef Samuel. Cum incluzi romul pentru un plus de savoare
Chef Samuel a gătit rețetă de risotto cu ciocolată ș banane caramelizate în ediția Hello Chef din 9 noiembrie 2024. Iată care e secretul bucătarului pentru un preparat delicios.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 11 Noiembrie 2024, 17:10 | Actualizat: Miercuri, 13 Noiembrie 2024, 17:38- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Samuel a avut parte de un ajutor de nădejde, robotul de bucătărie Kenwood kMix, care a omogenizat compoziția pentru un preparat impecabil, atât estetic, cât și din punct de vedere al savoarei. Află care au fost pașii în rândurile de mai jos.
Rețetă de risotto cu ciocolată și banane caramelizate by Chef Samuel. Cum obții desertul delicios
Pentru rețeta de risotto cu ciocolată, banane caramelizate și rom, Chef Samuel a folosit următoarele ingrediente la Hello Chef.
Ingrediente rețeta de risotto cu ciocolată și banane caramelizate:
- 250 grame orez de risotto
- 250 grame mascarpone
- 2 linguri de mentă
- 5 banane
- 200 ml rom
- 150g zahăr brun
- 3 batoane vanilie
- 2 oua
- 1 llitru de lapte
- 30 grame de cocos ras
La Hello Chef, Chef Samuel a avut un ajutor de nădejde în bucătărie, care a scurtat timpul de gătire: robotul de bucătărie Kenwood kMix.
Mod de preparare rețeta de risotto cu ciocolată și banane caramelizate
Chef Samuel a început prin a tăia bananele. Pe primele le-a despicat în bucăți rotunde, le-a caramelizat și apoi le-a flambat. În continuare, a încins o altă tigaie, în care a pus ulei de măsline și bucăți mai mici de banane, tăiate cubulețe. După 2-3 minute, le-a luat de pe foc.
A adăugat apoi orezul peste banane, a mai pus restul de ulei de măsline și a amestecat. A incorporat laptele cu 1,5% grăsime și apoi Chef Sam a amestecat. Focul era la minim, iar bucătarul a precizat că trebuie amestecat încontinuu pentru a obține compoziția ideală.
Curând culoarea a devenit mai închisă. Când compoziția s-a omogenizat, Chef Samuel a pus și mascarpone. Atunci a intrat în scenă robotul de bucătărie Kenwood kMix, care l-a ajutat pe bucătar să obțină un preparat și mai delicios.
În continuare, chef Samuel a mutat compoziția din tigaie direct în vasul transparent al aparatului, apoi a adăugat și bananele flambate. După fulgii de cocos, menta tăiată subțire pentru plus de arome, bucătarul a pornit robotul pentru a amesteca totul. Mai multe detalii în video de mai sus!
Despre robotul de bucătărie Kenwood kMix
Robotul de bucătărie Kenwood kMix este un aparat de gătit foarte popular, recunoscut pentru performanța sa robustă, designul atractiv și funcționalitățile versatile. Aparatul este potrivit pentru cei care vor să prepare diverse tipuri de rețete, inclusiv aluat de pâine, prăjituri, creme, și multe altele.
Kenwood kMix are un motor puternic de 1000W, care îl recomandă pentru sarcini mai grele, cum ar fi frământarea aluatului de pâine.
Motorul său asigură o funcționare constantă, iar sistemul de control cu viteză variabilă permite să ajustezi viteza în funcție de tipul de preparat.
Robotul de bucătărie include accesorii precum cârlig de frământare, tel pentru mixare și paletă pentru amestecare, acoperind astfel majoritatea necesităților de bază. Chef Samuel a folosit telul pentru mixare pentru rețeta de risotto cu banane și ciocolată.