Cum faci amenajarea grădinii în stil Feng Shui pentru spor și dragoste în casă
Amenajări grădini. Amenajarea unei grădini de flori sau pomi fructiferi în stil Feng Shui nu este scumpă și poate aduce o energie pozitivă, stare de bine și relaxare. Iată de ce trebuie să ții cont
Publicat: Luni, 06 Mai 2019, 15:16 | Actualizat: Luni, 06 Mai 2019, 15:19Amenajări grădini. Amenajarea unei grădini de flori sau pomi fructiferi în stil Feng Shui nu este scumpă și poate aduce o energie pozitivă, stare de bine și relaxare. Iată de ce trebuie să ții cont
Amenajarea grădinii în stil feng shui nu este atât de costisitoare precum se crede. Atunci când ne apucăm de amenajarea grădinii este important să ținem cont de principiile feng shui și putem face acest lucru într-un mod eficient și ieftin.
O grădină în stil Feng Shui se realizează prin încorporarea principiilor Feng Shui cu scopul de a creă un Chi benefic în jurul nostru.
3 reguli esențiale Feng Shui:
1.Regula apei spune că cel mai bun amplasament al casei este cu fața către o vale, o zonă deschisă dar cu pantă lină, o zona de circulație, așa numita “apă”. Aici este zona activă a locului, trece drumul, de obicei și râul. De aici vine prosperitatea.
2.Regula muntelui spune că spatele casei necesită protecție. Aici poți fi vulnerabil, poți fi atacat de animale sau hoți, este o zonă pe care nu o ai sub observație. Spatele casei, prin urmare, va fi protejat. Dacă spatele casei este descoperit să crede că vei trăi cu o teamă permanentă.
”Muntele” poate fi un deal, o ridicătură vizibilă de pământ, un gard înalt sau o perdea deasă de copaci înalți.
3.Regula vântului- pune că nu se așeză casa pe vârful unui deal. Ea nu va beneficia de protecție iar vântul îi va împrăștia energia. Așa că, un teren mai înalt cu vedere pe toate laturile nu este neapărat unul benefic.
Amenajarea grădinii cu flori și copaci în stil Feng Shui
Plantele au capacitatea de a bloca energia negativă și se plantează corespunzător punctelor cardinale:
Plantele cu flori roșii, roz, violet, portocalii se plantează în Sud, Nord-Est și Sud-Vest: mușcate, gladiole, dalii, bujori, hortensii. Tot aici sunt de bun augur liliacul și magnolia, pentru a atrage energia romantismului, armonia.
În Sud-Vest sunt potriviți copacii în pereche, niciodată nu se plantează aici doar unul singur, pentru a nu bloca energia dragostei.
În zonele de Vest și Nord-Vest ale grădinii se potrivesc tufele de Mâna Maicii Domnului, iasomia, ienupăr, buxus și tuia pitici.
La Nord sunt recomandate plantele cu flori de culoare albă și albastră: hortensia, clopoței, bună-dimineața, petunia.
Amenajarea grădinii: Elementele Feng Shui
În natură există 5 tipuri de energii care sunt comparate cu elementele naturale: lemn, apă, foc, metal și pământ. Cel mai puternic element din grădină este lemnul, reprezentat de flori, plante, copaci, arbuști și pomi fructiferi, care atrag energia creșterii și a dezvoltării, atât de necesară pentru a avea succes în viață.
O grădină Feng Shui ar trebui să urmeze exemplul naturii, cât mai mult cu putință, scopul fiind acela de a crea energie și echilibru.
Pe aceeași temăElemente de care trebuie să țineți cont în amenajarea unei grădini:
- asigurarea luminii în zona de sud-vest a grădinii poate să aducă îmbunătățiri semnificative în relațiile cu iubitul sau iubită. Asta înseamnă că în această zonă plantele vor fi mai rare pentru că lumina soarelui să ajungă aici ușor, iar amplasarea unor felinare ce vor lumina pe timpul serii este benefică;
- copaci mai înalți și arbuști care au o creștere rapidă în partea din spate a grădinii pentru protecție, intimitate și sprijin;
- în Feng Shui, amplasarea unei piscine sau a unui iaz este un element esențial. De asemenea, peștii aurii într-un iaz sunt de foarte bun augur în Feng Shui. Acesta trebuie bine întreținut cu plante sănătoase și pești, deoarece tot ceea ce este bolnăvicios duce către stagnarea Chi-ului.
- păstrați întotdeauna apa limpede și curată, indiferent dacă această este ținută într-un bazin, iaz de grădină sau fântână, deoarece apa este esențială în păstrarea unui Chi pozitiv;
- dimensiunea spațiului destinat apei trebuie planificată cu atenție, întrucât elementele din grădină ar trebui să fie în strânsă legătură între ele și cu mediul înconjurător;