Antena

Cum să alegi parchetul potrivit casei tale? Ghid complet pentru amenajări interioare

Pe lângă numeroasele decizii ce trebuie luate atunci când reamenajăm, alegerea parchetului este și ea una importantă. Iată ce trebuie să iei în considerare când te gândești la parchetul potrivit pentru casa ta.

Publicat: Miercuri, 14 August 2019, 10:58 | Actualizat: Miercuri, 14 August 2019, 11:13
Galerie de imagini
Pe lângă numeroasele decizii ce trebuie luate atunci când reamenajăm, alegerea parchetului este și ea una importantă. Iată ce trebuie să iei în considerare când te gândești la parchetul potrivit pentru casa ta.

Pe lângă numeroasele decizii ce trebuie luate atunci când reamenajăm, alegerea parchetului este și ea una importantă. Iată ce trebuie să iei în considerare când te gândești la parchetul potrivit pentru casa ta.

În timpul procesului de amenajare al locuinței, alegerea parchetului pentru casa ta este o decizie dificilă. Trebuie să ții cont de mai mulți factori cum ar fi gradul de umezeală din casă, durabilitatea și costul. Toate acestea îți vor influența decizia.

Pardoseala este unul dintre elementele principale care dau atmosfera întregii case. Ca și pereții, aceasta acoperă o mare parte din suprafața casei, așa că atunci când o alegi trebuie să te gândești mai mult și să iei în calcul toate variantele existente pe piață. Iată ce lucruri trebuie să iei în considerare atunci când alegi parchetul pentru locuința ta.

Cum să alegi parchetul potrivit casei tale?

1. Umiditatea

Dacă instalezi parchetul într-o cameră de la subsol, o baie sau altă zonă cu umiditate ridicată, trebuie să iei în considerare nivelul de umiditate. Parchetul este o opțiune bună, în orice tip de finisaj.

2. Instalarea

Atunci când vrei să instalezi singur parchetul, vei reuși să reduci costul total la jumătate. Acest criteriu determină din start tipul pe parchet pe care îl cauți: parchetul laminat este cel mai ușor de instalat. Dacă ai posibilitatea, exersează într-o cameră mai puțin folosită.

Este recomandat ca parchetul stratificat și cel masiv să fie instalat de profesioniști. Se pune mai degrabă problema de a-l instala bine, corect și fără mari bătăi de cap, decât de a reduce costul total.

3. Durabilitatea

Dacă ai animale de companie, copii mici sau ești în orice altă situație ce necesită o pardoseală rezistentă la uzură, atunci ai nevoie de varietatea de parchet cea mai rezistentă la trafic intens. Majoritatea tipurilor de parchet se zgârie ușor, însă vestea bună este că aceste zgârieturi pot fi reparate cu puțină îndemânare și produsul potrivit. Parchetul laminat este cea mai bună alegere pentru familiile cu copii mici și/ sau animale de casă active.

4. Curățenia

La acest capitol ai de ales între parchetul frumos și cel ușor de întreținut. Lemnul solid necesită îngrijire specială, însă merită. Dacă parchetul va fi acoperit în mare parte de covoare și carpete, alege un parchet ușor de curățat. Zonele cu trafic intens, cum sunt cele din jurul mesei sau al canapelei, pot fi acoperite cu mochete croite pe măsură, pentru a evita eventualele accidente ce vor afecta integritatea parchetului.

5. Prețul

Înainte de toate, măsoară suprafața încăperii și stabilește prețul pe metru pătrat pe care ești dispus să îl plătești. În general, parchetul laminat este cel mai ieftin și are aspectul dorit de lemn, deși nu are nicio caracteristică deosebită.

După ce treci de cele mai mici prețuri din ofertă, ajungi la parchetul stratificat cu multe opțiuni de finisare. Aici nu se regăsește parchetul din lemn exotic, însă poți obține aspectul luxos pe care îl au casele calde și primitoare.Cel mai scump parchet va fi cel din lemn exotic, dur, cu finisaj deosebit.

Tipuri de parchet

Parchetul laminat

Este tot mai popular în ultimul timp datorită prețului mic. Are un preț mic pentru că nu este realizat din lemn natural, precum cel de mai sus, ci din conglomerate lemnoase acoperite cu o peliculă subțire din plastic. Din păcate, acesta nu rezistă mult timp în camerele cu trafic și nici nu izolează termic, dar se poate monta ușor (fără cuie sau adeziv). Acesta nu se poate rașcheta, prin urmare atunci când se degradează, trebuie schimbat cu totul.

Parchetul stratificat

Numele îi vine de la faptul că este alcătuit din straturi succesive de lemn (esențele celor trei straturi pot fi diferite). Este ideal în cazurile în care ai optat pentru încălzire termică prin pardoseală și îl găsești într-o gamă variată de esențe, deci îl poți adapta ușor în orice decor.

Parchetul din lemn masiv

Este cel mai scump, dar și cel care are aspectul cel mai plăcut. În plus, are o serie de calități pe care nu le întâlnim la alte tipuri de parchet. Izolează termic foarte bine, rezistă foarte mult în timp, se poate recondiționa (la o distanță de aproximativ zece ani, în funcție de traficul la care este supus, acesta poate fi rașchetat și lăcuit, operațiuni în urma cărora arată ca nou).

În funcție de stilul amenajării, poți aranja lamelele de parchet masiv în diferite forme, care pot aduce la interior mai mult dinamism sau pot chiar crea senzația vizuală de spațiu alungit.

Citește și:

Amenajări interioare. Tendințe 2019-2020 în amenajarea băilor

6 lucruri pe care să le știi pentru amenajarea unei garsoniere: Sfaturi și soluții

Ghid complet pentru amenajare baie de 5 mp. Imagini și informații practice

Sursă foto: pinterest.com

Whatsapp LinkedIn
parchet laminat parchet stratificat parchet lemn parchet bambus amenajari interioare
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Alegeri prezidenţiale 2024 live text. HARTA: prezenţa pe judeţe. Peste 36,83% dintre români au votat până la ora 16:00
Videoclipul zilei
Citește și
Parchet și pardoseli din lemn: Un ghid complet pentru alegerea parchetului laminat
Cele mai importante avantaje ale parchetului laminat de 12 mm pentru locuința ta
De ce să alegi cel mai bun parchet laminat pentru locuința ta
Video recomandate
Video
Citește și
5 plante de apartament care sunt ușor de îngrijit. Specialiștii le recomandă pentru persoanele cu un program... Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
Cum a reacționat Elon Musk când Mark Cuban a spus că ar cumpăra X. Miliardarul a recunoscut că nu are banii... useit
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit MediCOOL
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s... ZUTV
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100 UseIT
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Hello Taste