Trucuri în amenajarea unui apartament mic, la bloc. La ce să fii atent
Amenajarea unui apartament mic, la bloc, poate fi o provocare. Dar lipsa spațiului nu trebuie să te descurajeze. Câteva trucuri simple, pot face dintr-un apartament mic locul perfect în care să te simți acasă.
Autor: Alina Serea Publicat: Vineri, 26 Iulie 2019, 08:52 | Actualizat: Vineri, 26 Iulie 2019, 14:15- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Amenajarea unui apartament mic, la bloc, poate fi o provocare. Dar lipsa spațiului nu trebuie să te descurajeze. Câteva trucuri simple, pot face dintr-un apartament mic locul perfect în care să te simți acasă.
Nu avem cu toții la dispoziție case și apartamente spațioase, dar putem obține confortul și relaxarea după care tânjim chiar și într-un apartament mic, dacă suntem atenți la câteva detalii importante, atunci când facem amenajarea acestuia.
Culorile, mobila, oglinzile, organizarea eficientă a spațiului sunt doar câteva dintre aspectele de care este bine să ținem seama în amenajarea unui apartament mic.
Trucuri și idei pentru amenajarea unui apartament mic
- Multifuncționalitate
Așa trebuie să fie mobilierul în apartamentele și garsonierele mici. O măsuță de cafea poate avea și loc de taburet, iar o băncuță poate servi și drept spațiu de păstrare a unor obiecte personale, având prevăzută o ladă de depozitare ascunsă sub șezut. Un exemplu elocvent este canapeaua ce poate fi transformată într-o masă și trei tabureti.
- Amenajarea apartamentului pe verticală - folosește-te de înălțime
Orientează-te spre dulapuri înalte care oferă mai mult spațiu de depozitare. Ordonarea alimentelor și ustensilelor din bucătărie și eliberarea, pe cât posibil, a zonei de lucru oferă un aspect mai aerisit întregii bucătării. Mai mult, dacă spațiul îți permite, proiectează dulapuri chiar și deasupra frigiderului sau a hotei. De același lucru poți ține cont pe hol, în living sau îmn dormitor. Spațiul de deasupra ușii sau de deasupra canapelei este cel mai desea ignorat.
Vezi și: Ce trebuie să știi atunci când îți cumperi o casă sau un apartament
- Folosește colțurile camerelor
Colțurile camerelor rămân adesea nefolosite, însă ele reprezintă un spațiu perfect pentru depozitare și nu numai. De altfel, și în magazinele de mobilă vei găsi obiecte proiectate special pentru colțuri. Ce poți pune acolo? Un dulap de haine, de exemplu, dar și un birou de colț, o idee care merită luată în calcul pentru camera copilului sau pentru biroul de acasă, în cazul în care vreunul dintre voi lucrează de acasă.
- Maschează electronicele
Specialiștii în amenajări interioare consideră că aparatură electronică expusă la vedere reduce vizual spațiul unei încăperi și recomanda măscărea acesteia în piese de mobilier prevăzute cu uși. Pentru un efect de discreție maximă alege mobilă în nuanța pereților.
Pe aceeași temă- Oglinzile
Poate că nu ai considera necesară montarea de oglinzi în bucătărie spre exemplu, însă existența lor schimbă radical aspectul spațiului. Mulți designeri de interior recomandă placarea peretelui de deasupra blatului de lucru cu o oglindă. În acest fel, bucătăria ta nu va părea doar mai mare, ci și mai luminoasă. Oglinda poate crea impresia de spațiu, astfel, în oricare dintre camerele apartemntului pe care vrem să-l amenajăm.
- Culori deschise, în contrast
Alege culorile deschise și pastelate atât în ceea ce privește finisajele, cât și pentru obiectele de mobilier. Albul este, de departe, una dintre cele mai bune alegeri în decorarea și amenajarea unui apartament mic. Alege culori deschise, ușor de asortat!
- Mai multe surse de iluminat
Unul dintre trucurile de bază în amenajarea unui apartament mic, în special a încăperilor unui apartament de bloc, este utilizarea cât mai multor surse de iluminat. Dacă nu te bucuri de lumină naturală, compensează pe cât posibil cu lămpi de diferite dimensiuni și forme. Păstrează simplitatea și optează pentru o culoare neutră a corpurilor de iluminat.
Pe aceeași temă