Desert: Trifle cu fructul pasiunii
Acesta este un desert exotic si extrem de aromat.
Publicat: Joi, 01 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 16 Ianuarie 2021, 22:38- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 250g de mascarpone;
- 50g zahar tos;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 300ml de smantana grasa;
- 9 buc. fructul pasiunii;
- sucul unei portocale;
- 3 felii groase de briosa sau pandispan simplu;
- 3 piersici, feliate subtire.
Mod de preparare:
1. Se bate mascarpone cu zahar si vanilie. Intr-un alt castron se bate smantana pana cand devine moale si pufoasa. Se incorporeaza amestecul de mascarpone in smantana batuta, apoi se lasa sa se odihneasca.
2. Se taie in jumatati 8 fructul pasiunii, se scoate pulpa fiecaruia cu ajutorul unei lingurite si se pune intr-un castron impreuna cu sucul unei portocale. Se taie capacul fiecarei briose, sau se taie 3 felii groase de pandispan. Se imparte fiecare capac sau fiecare felie de pandispan in 4 sferturi.
3. Se asaza bucatile de briose sau pandispan pe fundul unui castron de sticla. Se adauga un strat cu jumatate din cantitatea de pulpa de fructul pasiunii si jumatate din cantitatea de felii de piersica, peste care se adauga jumatate din cantitatea de amestec de mascarpone si smantana. Se repeta straturile inca o data, in aceeasi ordine (pastrand cateva felii de piersica de rezerva), ultimul strat fiind unul generos de mascarpone. Se decoreaza cu pulpa ultimului fructul pasiunii si cu feliile de piersica pastrate. Se da la frigider cu aproximativ 24 de ore inainte de servire.
FOTO: goodfood.ro