Reteta: Muschi de porc in crusta de mustar
Mustarul poate fi ingredientul care da savoare si rafinament un retete, altminteri banale, precum friptura de porc.
Publicat: Joi, 11 Noiembrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 22:26* muschi de porc
* un borcan de mustar Dijon
* ulei de masline
* o ceapa salota
* rozmarin
* vin alb
* smantana
Preparare:
1. Muschiul de porc se asezoneaza pe toate partile cu sare si piper. Intr-o tava se pune putin ulei de masline si peste el se asaza bucata de carne.
2. Cu o lingura se pune un strat generos de mustar pe bucata de muschi si apoi se intinde bine cu mainile, pentru a inveli toata carnea. Se adauga putina apa in tava si se da la cuptor.
3. Se taie marunt o ceapa esalota si un pic de rozmarin. Se scoate carnea de la cuptor, se impacheteaza in folie de aluminiu pentru a o tine calda, iar in zeama pe care a lasat-o se pune o bucatica de unt, in tava in care s-a facut carnea.
4. Aceasta se pune pe foc, se adauga ceapa, putin vin alb si rozmarin. Pe masura ce scade vinul, se concentreaza aromele. Cand se ajunge in acest punct, se adauga putina smantana, pentru un gust delicat si acrisor.
5. Pe o farfurie se pune putin sos, iar peste el feliile zemoase de carne.
Pofta buna!
Foto: bronmarshall.com