Care este cea mai sănătoasă carne din lume, considerată mult mai bună decât legumele. Ce proprietăți benefice are
O anumită carne a luat prin suprindere pe toată lumea după ce s-a descoperit faptul că este mai sănătoasă decât multe legume. Iată care sunt beneficiile pe care le oferă organismului!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 26 Noiembrie 2024, 14:46 | Actualizat: Marti, 26 Noiembrie 2024, 15:40Consumul de fructe și legume este recomandat de medici datorită beneficiilor lor nutriționale care s-au discutat de-a lungul timpului.
Cu toate acestea, oamenii nu sunt îndemnați să renunțe definitiv la carne, mai ales atunci când un anumit tip s-a descoperit a fi chiar mai sănătos decât unele legume.
Pe aceeași temăDescoperă în rândurile de mai jos despre ce tip de carne este vorba și care sunt beneficiile pe care le aduce organismului!
Care este cea mai sănătoasă carne din lume care este considerată mult mai bună decât legumele
Potrivit publicației irishstar.com, într-o listă a celor mai sănătoase 100 de alimente din lume, grăsimea de porc s-a clasat pe cel de-al optulea loc pentru valoarea sa nutritivă. Grăsimea de porc, cunoscută și sub denumirea de untură, a obținut un scor nutrițional de 73 din 100, scor mai mare decât în cazul altor 92 de alimente printre care se enumeră: mazărea, roșiile, macroul, salata verde, portocalele, cartofii dulci și varza roșie.
Grăsimea de porc este o sursă bună de vitamine B și minerale, fiind mai nesaturată și mai sănătoasă decât grăsimea de miel sau de vită, scrie BBC Future, citat de sursa menționată anterior.
Untura conține grăsimi mononesaturate precum este acidul oleic, care se regăsește și în uleiul de măsline și care sunt benefice pentru sănătatea inimii. Este adevărat faptul că acest tip de carne conține și câteva grăsimi saturate, dar cantitățile moderate ale acesteia sunt acceptabile.
Și grăsimile polinesaturate pe care le conține untura sunt benefice pentru organism, deoarece acizii grași omega 3 și omega 6 sunt esențiali pentru funcționarea optimă a organismului și pentru menținerea sănătății creierului.
Grăsimea de porc este bogată în vitamina A, D, E și K, vitamine care sunt esențiale pentru sănătatea generală, a ochilor, a sistemului imunitar și pentru menținerea sănătății osoase.
Un aspect extrem de important este reprezentat și de felul în care au fost crescuți porcii! Potrivit Surrey Live, untura are capacitatea de a furniza vitamine solubile în grăsimi precum vitamina D, mai ales dacă porcii au fost crescuți în aer liber.
Grăsimea de port crescut la pășune tinde să fie mult mai sănătoasă datorită conținutului mai bun de nutrienți.
Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă și reamintesc faptul că inclusiv acest tip de carne trebuie consumat cu moderație.
Bibanul de ocean, cunoscut și sub denumirea de „rockfish” a fost, de asemnea, numit unul dintre cei mai sănătoși pești de consum. Acesta s-a clasatr pe cel de-al treilea loc pe lista celor mai hrănitoare alimente din lume, obținând un punctaj de 89 din 100.
Potrivit unei publicații, 100 de grame din acest pește de adâncime conține doar 79 de calorii și aproximativ 20 de grame de proteine, în timp ce conținutul de grăsimi saturate este unul scăzut.
Pe aceeași temă