Ce să adaugi în compoziția de clătite pentru a fi pufoase și în următoarea zi. Trucul știut de puține gospodine
Clătitele sunt printre deserturile preferate ale românilor. Iată ce ingredient să adaugi în aluatul lor pentru a se păstra moi și în următoarea zi!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 10 Octombrie 2024, 18:24 | Actualizat: Vineri, 11 Octombrie 2024, 11:50Clătitele sunt cel mai des pregătite la restaurante, precum și în casele românilor, însă uneori nu ies ca la carte și se usucă foarte repede. Pentru a evita astfel de neplăceri este foarte important să se țină cont de câteva trucuri secrete. Iată în rândurile de mai jos despre ce este vorba!
Pe aceeași temăCe să pui în aluatul pentru clătite ca să nu se lipsească de tigaie și să rămână pufoase și a doua zi
Bucătarii de top obișnuiesc să apeleze la unt atunci când fac rețeta de clătite. În cazul în care alegi să adaugi și tu acest ingredient în compoziția lor, trebuie să știi că el va face ca aluatul să nu se mai lipească de tigaie. De asemenea, dacă adaugi unt, nu va mai fi nevoie să pui ulei atunci când prepari clătitele.
Totodată, untul, topit în prealabail și adăugat în aluatul de clătite, va face ca acest desert să se mențină moale și în următoarea zi, fără să se usuce sau să se întărească pe margini.
Un alt truc important în privința acestui desert are legătură tot cu un ingredient secret. În unele rețete de clătite se mai folosește și o cantitate mică de griș. La fel ca untul, și acesta are rolul de a face clătitele mai pufoase.
Pentru o porție de clătite perfecte se ține cont și de cantitatea de zahăr folosită, mai recomandă gospodinele desăvârșite, potrivit Fatantik.
Totodată, unele femei mai spun că este bine ca acestea să fie cât mai subțiri pentru a evita să se întărească pe margini. În cazul în care îți mai rămâne compoziție și vrei să o folosești a doua zi, trebuie să păstrezi aluatul la frigider, acoperit cu o folie alimentară.
Pe aceeași temă