Antena Căutare

Ingredientul banal pe care să îl adaugi în clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie. Trucul pentru o consistență perfectă

Îți prezentăm în rândurile de mai jos un secret care nu doar că îmbunătățește rețeta clasică de clătite, ci te va ajuta și la curățenia din bucătărie de după. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba!

Galerie
Ingredientul banal pe care să îl adaugi în clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie. Trucul pentru o consistență perfectă | Shutterstock

Clătitele reprezintă desertul preferat al românilor. Acest preparat nu doar că este ușor de făcut, ci este și extrem de gustos, mai ales în combinație cu fructe, dulcețuri ori creme de diferite arome.

Însă, cu toate că gospodinele se folosesc de rețeta clasică pentru a prepara clătitele, asta nu înseamnă că nu există unele trucuri pentru a o îmbunătăți. Iată ingredientul banal, dar de efect pe care să îl adaugi în compoziția acestui desert!

Citește și: Cât timp trebuie gătite, de fapt, clătitele americane. Rețeta lui Chef Sorin Bontea pentru un desert rapid și delicios

Ingredientul pe care să îl adaugi în compoziția clătitelor pentru o consistență perfectă

Articolul continuă după reclamă

Bucătarii de top ne recomandă să adăugăm în compoziția clătitelor puțin griș, potrivit click.ro. În acest fel, amestecul va prinde o consistență perfectă, care va face ca preparatul să nu se mai lipească de tigaie în timp ce se află pe foc.

Iar în cazul în care acum v-am făcut poftă de clătite, să recapitulăm rețeta desertului în rândurile de mai jos:

Ingrediente:

  • 3 ouă,
  • 300 grame de făină,
  • 300 ml de lapte,
  • 250-300 ml de apă minerală,
  • un praf de sare,
  • arome (vanilie, coajă de lămâie, în funcție de gust),
  • ulei pentru prăjit, după preferințe,
  • și o lingură de griș.

Mod de preparare:

Pentru început, adăugați toate ingredientele enumerate mai sus într-un castron și amestecați bine, până când compoziția se omogenizează și ajunge la textura dorită, fără urmă de cocoloașe, potrivit sursei citate mai sus.

Pe urmă, cu ajutorul unui polonic, se ia amestecul din bol și se toarnă în tigaie, mișcând oala de gătit până când compoziția acoperă toată suprafața. Când este gata, clătita trebuie să prindă o crustă de culoare aurie pe margine.

Iar pentru cei care se întreabă care este rolul grișului, dar și când se adaugă acesta, ei bine ingredientul se strecoară la final, încorporându-l bine în compoziția clătitelor.

Grișul va face ca forma de clătită să nu se mai lipească de tigaie în momentul în care aceasta este întoarsă de pe o parte pe alta. În plus, dacă inițial compoziția clătitelor a ieșit mult prea subțire, puțin griș adăugat va face ca amestecul să prindă o consistență perfectă, care se va dezlipi mult mai ușor de pe suprafața vasului.

Citește și: Alimentul care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie. Îți va aduce noroc și prosperitate

O femeie, care a slăbit 63 de kilograme, a dezvăluit ce mănâncă la prânz. Preparatul conține doar 3 ingrediente... Ghiveci mănăstiresc de post. Rețeta și trucuri de la călugării bucătari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x