Antena

Ce se pune la rădăcinile roșiilor pentru a fi mult mai gustoase. Trucul simplu nu este știut de mulți

Gospodarii dezvăluie ce trebuie să faci pentru a te bucura de roșii bogate și de un gust dulce. Iată ce trebuie să pui la rădăcina roșiilor pentru cele mai bune rezultate!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 25 Iunie 2024, 14:47 | Actualizat: Marti, 25 Iunie 2024, 16:06
Galerie de imagini
Ce se pune la rădăcinile roșiilor pentru a fi mult mai gustoase.
profimediaimages.ro

Roșiile românești din propria curte sunt mult mai gustoase față de cele care vin din import, fapt pentru care se observă și o cerere mult mai mare a acestora oriunde în țară.

Pentru a avea propriile roșii gustoase și sănătoase chiar la tine acasă, nu ai nevoie decât de un teren, de câteva răsaduri foarte bune, dar și să cunoști un secret eficient al gospodarilor adevărați.

Pe aceeași temă

Iată ce trebuie să pui la rădăcina roșiilor pentru un gust plin de savoare!

Ce se pune la rădăcinile roșiilor pentru a fi mult mai gustoase

În timpul verii, roșiile sunt preferatele românilor, mai ales că acestea merg combinate în mai multe feluri de mâncare, fiind răcoritoare și adăugând un plus de savoare tuturor preparatelor.

Totuși, roșiile care vin prin import nu au gustul dulce la care se așteaptă majoritatea românilor, ci conțin o mare cantitate de apă care diminuează din savoarea pe care ar trebui să o aibă, și, tocmai de aceea mulți gospodari aleg să își planteze roșii chiar în propriile curți.

Cu toate acestea, nu întotdeauna roșiile cultivate personal au un gust autentic românesc, mai ales dacă nu sunt îngrijite așa cum ar trebui.

Adevărații gospodari au un secret pe care îl folosesc în fiecare an pentru ca roșiile lor să fie dulci și gustoase.

Trucul constă în adăugarea unui ingredient chiar la rădăcina roșiilor, și anume, a sării de magneziu.

Pe aceeași temă

Cum să administrezi corect sarea de magneziu la rădăcina roșiilor

Recomandari A1

Tot ce trebuie să faci este să pui un litru de apă într-o sticlă peste care adaugi o lingură de sare de magneziu.

Soluția obținută se amestecă și apoi se pulverizează la rădăcina roșiilor în perioada lor de creștere de două ori pe lună, potrivit Spy News.ro.

Trucul banal nu este deloc costisitor, iar roșiile se vor bucura de o creștere armonioasă.

Ce se pune la rădăcinile roșiilor pentru un rod bogat

Gospodarii dezvăluie și secretul lor pentru ca roșiile cultivate să aibă parte de un rod bogat. Este vorba tot de un preparat la fel de ieftin care dă dovadă de multă eficiență.

Soluția constă în cenușă și apă și se prepară astfel:

Se adaugă 500 de gramde de cenușă și se amestecă cu un litru de apă. Preparatul se pune la fiert și se lasă la răcit până când cenușa se separă de apă și rămâne la fundul recipientului.

Ultimul pas este de a se strecura apa și de a se pune în cantități optime la rădăcinile roșiilor.

Pe aceeași temă

Cum să păstrezi roșiile proaspete mai mult timp

Deși multă lume depozitează roșiile în frigider, experții susțin că este o mare greșeală.

Pentru că temperaturile din această perioadă sunt extrem de ridicate există șansa ca roșiile să se strice mult mai repede decât ne așteptăm chiar dacă noi considerăm că le depozităm corect.

Specialiștii susțin faptul că este extrem de important ca atunci când cumpărăm roșii să le alegem întotdeauna pe cele mai tari pentru ca mai apoi să te poți bucura de ele cât mai mult timp.

„Nu ar trebui să se simtă ca un balon cu apă. Acesta este un semn de vânătaie”, menționează Katie Rose Seward, fermier și proprietarul Head Over Fields din Charlotte, Vermont, citată de adevărul.ro, care punctează că, indiferent de locul de achiziție, acestea nu ar trebui să fie mult prea moi.

Totuși, pentru ca roșiile să rămână proaspete cât mai mult timp este obligatoriu să le depozitezi la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui care le poate coace mult mai repede decât îți imaginezi.

Deși multă lume păstrează roșiile în frigider, experții menționează că acest aspect duce de fapt la întărirea lor și la pierderea aromei la care ne așteptăm.

Totodată, este bine să păstrezi roșiile departe de banane și avocado pentru că cele două fructe emană un gaz numit etilenă, care activează o coacere a roșiilor mult mai rapidă decât în mod normal.

Whatsapp LinkedIn
roșii rădăcini plante legume fructe truc secret
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei Sub ameninţarea celei mai puternice furtuni din ultimii 20 de ani, oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: "Frică ne este. Ce o vrea Dumnezeu"
Videoclipul zilei
Citește și
Cum să păstrezi roșiile proaspete mai mult timp. Secretul producătorilor iscusiți
Hello Chef sezon 7, 11 mai. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă românească...
Alertă alimentară! Roșiile de pe piața din România au fost identificate cu 19 substanţe periculoase....
Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 14 octombrie 2021. Pizza cu legume de toamnă
Video recomandate
Video
Citește și