Rețeta: Cum poti prepara lichiorul de cafea
Lichiorul de cafea poate fi servit simplu sau adaugat la diverse deserturi. Acesta poate fi preparat foarte usor in casa. Iata ce trebuie sa faci!
Publicat: Luni, 09 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 14 Decembrie 2020, 12:13Ingrediente pentru rețeta de Lichior de cafea:
- 1 cana de zahar;
- 1 cana de apa;
- 1/4 cana de cafea macinata;
- 1/2 cana de votca sau de rom;
- 1/2 extract de vanilie (optional).
Mod de preparare pentru rețeta de Lichior de cafea:
1. Se fierbe zaharul cu apa, pana se transforma in sirop. Se lasa la racit.
2. Se adauga cafeaua macinata si se amesteca incontinuu.
3. Se adauga votca sau romul, si extractul de vanilie, daca doresti sa aiba mai multa aroma. Se amesteca bine.
4. Lichidul se toarna intr-o sticla care se inchide bine si se tine intr-o incapere rece si intunecata. Lichiorul va fi gata in trei saptamani, timp in care sticla va trebuit agitata zilnic.
FOTO: saveur.com
Recomandari A1