Cum sa "coci" fructele verzi
Te-ai intors de la piata cu niste fructe frumoase, dar cam tari? Daca ar fi un pic mai coapte, te-ai putea bucura intr-adevar de gustul lor. Insa nu e totul pierdut. Exista un mod foarte simplu si la indemana de a avea fructe rumene.
Publicat: Joi, 17 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Luni, 07 Decembrie 2020, 17:37Fie ca e vorba de cateva pere cam tari si verzi, sau de un mango pe care vrei sa il folosesti la o salata, dar nu e suficient de zemos, ori un avocado pe care ti l-ai dori untos, numai bun de un sos guacamole, fructele se mai pot coace un pic si in casa.
Si nu, nu ma refer la a le coace la cuptor, ci a le face sa se parguiasca la fel cum ar fi prins dulceata si moliciune stand la soare, pe creanga din care au fost culese.
Ai nevoie doar de o punga de hartie sau de un ziar. Inveleste impreuna nu mai mult de trei fructe si pune-le intr-un dulap, la loc uscat si intunecos. Pentru a grabi coacerea, poti pune numai doua fructe in punga si intre ele o banana.
Dupa doua zile, ar trebui sa fie gata. Daca inca nu sunt pe cat de moi ti-ai dori, poti sa le mai lasi o zi, dar ai grija sa nu se strice.
foto: stephcupoftea.blogspot.com