Cum sa prepari un grătar sanatos
Fara gratar si bere, ziua de 1 mai nu poate fi sarbatorita. Specialistii avertizeaza ca modul in care gatesti carnea te-ar putea imbolnavi. Iata cum trebuie sa prepari un gratar!
Publicat: Sambata, 28 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 27 Noiembrie 2020, 16:19Carnea pentru gratar trebuie sa fie slaba, cu cat mai putina grasime. Inainte de a fi gatita, aceasta trebuie sa fie tinuta la marinat, cu mai multe condimente. Astfel, se elimina o parte din substantele nocive.
O bucata de friptura nu trebuie sa aiba mai mult de 150 - 200 de grame, si doar 8% grasimi.
Temperatura ideala de coacere nu trebuie sa depaseasca 180 de grade Celsius. Altfel, grasimile topite se pot transforma in substante periculoase, cancerigene.
Este recomandat ca sub gratar sa se aplice o folie de aluminiu, pentru ca grasimea sa se adune si sa nu emita fum toxic in contact cu flacara.
Specialistii spun ca alaturi de friptura, este indicat sa adaugi cat mai multe legume, iar in locul gratarului clasic cu carbuni, sa folosesti unul electric.
FOTO: hepta.ro