De ce este recomandat să pui bicarbonat de sodiu în varza călită. O să rămâi surprins de magia pe care o face cu preparatul tău!
Varza este printre cele mai la îndemână și consumate alimente din bucătăria românească tradițională. Află din rândurile de mai jos de ce ar trebui să pui bicarbonat de sodiu în varză călită!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 01 Iunie 2023, 10:53 | Actualizat: Miercuri, 18 Octombrie 2023, 11:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Varza poate fi inclusă în numeroase rețete, însă, cu siguranță, există una pe care niciun pofticios nu o poate refuza: varza călită! Însă, dacă vrei să pui pe masă un preparat cu adevărat inedit, gospodinele recomandă un truc simplu atunci când gătim varza. Iată despre ce este vorba!
Pe aceeași temăDe ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în varza călită. Ce truc secret au descoperit gospodinele
În cazul românilor, dar și al turiștilor care ne vizitează țara, modul preferat de a consuma varza este, fără dar și poate, sub forma călită! Însă, dacă vrei să uimești cu o farfurie nu doar delicioasă, ci și care să arate foarte bine, trebuie să ții cont de acest truc simplu atunci când fierbi leguma!
Atunci când gătim varza și, în special, pe cea roșie, una dintre problemele principale cu care se confruntă gospodinele este faptul că, în momentul în care este preparată termic, își pierde culoarea, aceasta transferându-se pe celelalte ingrediente din vas, potrivit unei publicații online. În acest caz, s-a descoperit că oțetul, pus în apa în care fierbe varza, face minuni, păstrând savoarea, dar și culoarea acesteia!
Pe aceeași temăÎn ceea ce privește varza albă sau verde, soluția este alta: bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci pentru ca varza să nu își piardă culoarea în timpul preparării este să adaugi o linguriță din această pulbere albă în apa în care fierbi leguma.
Însă, ai grijă să nu lași leguma prea mult pe foc, întrucât pH-ul mic îi va înmuia prea tare foile, potrivit sursei citate mai sus.
De ce este recomandat să consumăm cât mai multă varză
Varza este una din legumele de care ne putem bucura pe toată perioada anului, indiferent de anotimp, găsind-o în mai toate piețele și supermarketurile de la noi din țară.
Aceasta nu doar că este gustoasă și hrănitoare, dar poate fi preparată și în extrem de multe feluri! De la salate și până la mâncăruri gătite, varza se poate integra într-o mulțime de combinații: la cuptor, călită, în sarmale, în salatele cu oțet sau alături de alte legume de sezon.
Varza nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, mai ales că este un aliment slab din punct de vedere caloric, o sută de grame din produs având doar 22 de calori, cinci grame de carbohidrați și un indice glicemic scăzut, potrivit unei publicații online.
În plus, varza este și o sursă extrem de importantă și ușor de administrat de vitamina A, vitamina C, vitamina K, potasiu, calciu, fier și acid folic.