Desert a la Jamie Oliver: Reteta Prajitura cu malai si mere
Este adaptarea unei retete pdin cartea lui Jamie Oliver, „Cu Jamie în Italia". Desi reteta originala este zu zahar si miere, Jamie a recomandat, dupa gust, excluderea lor, pentru ca smochinele si stafidele sunt destul de dulci. Este prajitura perfecta pentru micul dejun: consistenta, foarte aromata si nu exagerat de dulce.
Publicat: Miercuri, 14 Decembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 14 Februarie 2021, 13:56Ingrediente pentru reteta Prajitura cu malai si mere:
1 cub de unt
100g de malai
200g de faina
100g de paine veche de 1-2 zile
500ml de lapte
3 oua mari, batute
50ml ulei de masline
100g de smochine uscate
100g de stafide
4 mere mari
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de sare
2 portocale si 2 lamai
Mod de preparare pentru reteta Prajitura cu malai si mere:
1. Painea se marunteste intr-un robot (o poti inlocui cu pesmet, la nevoie), apoi se amesteca impreuna cu malaiul si faina (ingredientele uscate).
2. Se rade coaja de la portocale si lamai pe o razatoare cu ochiuri mici. Se amesteca bine cu laptele, uleiul, ouale, sarea si scortisoara (ingredientele lichide).
3. Se incinge cuptorul la 180º C. Smochinele se taie sau se rup in fasii; merele se cojesc si se taie cubulete.
4. Se unge cu unt o forma de prajitura cu marginile rabatabile si diametrul de 28cm. Se amesteca ingredientele uscate cu cele lichide, se adauga smochinele, stafidele si merele si se amesteca inca o data. Se toarna in forma de prajitura si se baga la cuptor timp de 50-60 de minute sau pana cand aluatul devine rumen-auriu.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!
Foto: twopeasandtheirpod.com