Desert: Biscuiti cu aroma de cuisoare
Biscuitii cu cuisoare sunt extrem de aromati. Acestia pot fi pastrati pentru mai multe zile.
Publicat: Joi, 26 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 02 Decembrie 2020, 22:25Ingrediente pentru rețeta de Biscuiti cu aroma de cuisoare:
- 250g de unt inmuiat;
- 100g alune de padure;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 250g de zahar pudra;
- 1½ lingurita de cuisoare macinate;
- 350g de faina obisnuita.
Mod de preparare pentru rețeta de Biscuiti cu aroma de cuisoare:
1. Se pun untul, alunele, vanilia si 85g din zaharul pudra intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana se obtine o pasta. Se adauga o lingurita de cuisoare macinate si faina si se amesteca pana se obtine un aluat ferm.
2. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se ruleaza aluatul si se modeleaza in bile de masura unei nuci, care se pun pe tavile de copt. Se turteste usor fiecare bila cu dosul unei furculite, apoi se coc 12-15 minute, pana ce prind o culoare palida, de biscuit - daca se rumenesc prea tare, se usuca.
3. Se amesteca restul de zahar pudra si cuisoarele, apoi se cerne amestecul deasupra biscuitilor. Se lasa sa se raceasca usor inainte de a fi mancati.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro