Desert delicios: Rețeta Briose de ciocolata cu sos alb
Ii poti da gata pe cei mici cu aceste briose delicioase din ciocolata cu sos alb!
Publicat: Marti, 03 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 03 Ianuarie 2021, 19:53- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Briose de ciocolata cu sos alb:
- 12g de unt dulce;
- 250g de fulgi de ciocolata;
- 2 cani de faina;
- 3 linguri de cacao;
- 1 cana de zahar;
- 1 varf de sare;
- 120g de stafide;
- 1 lingura coaja de portocale;
- 190ml de lapte;
- 3 oua;
- 1 lingura de zeama de lamaie;
- 100g de ciolata alba.
Mod de preparare pentru rețeta Briose de ciocolata cu sos alb:
1. Untul se topeste la bain-marie impreuna cu 150 de grame de fulgi de ciolata.
2. Toate ingredientele uscate se amesteca intr-un bol, impreuna cu fulgii ramasi de ciocolata, stafidele si coaja de lamaie.
3. Se amesteca laptele, ouale si zeama de lamaie si se toarna peste amestecul uscat. Se adauga si untul cu ciocolata si se amesteca bine.
4. Se pregateste tava pentru briose, tapetata cu hartie speciala. Cu ajutorul unei linguri, pune in fiecare forma aluatul. Briosele se baga in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
5. Ciocolata alba se topeste la bain-marie. Cand briosele s-au racit, se orneaza cu acest sos alb.
Poftă bună!
FOTO: saidaonline.com