Desert delicios: Rețeta Syllabub de mango
Incercati sa nu preparati acest desert cu prea mult timp, pentru ca riscati ca bezelele sa se dizolve inainte de vreme. Pofta buna!
Publicat: Joi, 08 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 18 Ianuarie 2021, 21:16Ingrediente pentru rețeta Syllabub de mango:
4 mango mari, curatate si fara sambure, 2 dintre ele taiate marunt
10 pastai verzi de cardamom, semintele scoase
2 lime, sucul si coaja
85g zahar pudra
4 linguri brandy
568ml frisca
4 bezele, usor zdrobite
Frunze de menta, pentru decor
Mod de preparare pentru rețeta Syllabub de mango:
1. Se pune miezul a doua mango in mixer si se paseaza foarte fin. Se amesteca apoi cu miezul celorlalte 2 mango taiate fin (se pastreaza 4 linguri pentru decor). Se distribuie acest amestec in 8 pahare.
2. Se macina semintele de cardamom si se amesteca intr-un castron cu coaja si sucul de lime, zahar pudra si brandy. Se amesteca bine, apoi se incorporeaza in frisca si se bate bine pana devine consistenta. Se adauga bezelele zdrobite.
3. Se pune frisca in pahare, deasupra piureului de mango. Se decoreaza cu cubuletele de mango pastrate si cu frunze de menta.
Poftă bună!
Foto: Good Food