Desert: Reteta Ecler cu cappucino
Eclerele au constituit prajitura copilariei pentru cei mai multi dintre noi. Le poti incerca si tu, oferindu-le aroma fina a cafelei.
Publicat: Sambata, 11 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 07 Februarie 2021, 13:45Ingrediente pentru reteta Ecler cu cappucino:
- 100g de unt nesarat;
- 120g de faina normala;
- 1 lingura de zahar fin;
- 3 oua batute;
- 115g de zahar pudra;
- 2 lingurite extract de vanilie;
- 1 lingurita de cafea pentru espresso, pentru glazura si 1 lingura dizolvata in 2 lingurite de apa clocotita, pentru umplutura;
- 600ml de smantana pentru frisca;
- 1 lingura de zahar pudra.
Mod de preparare pentru reteta Ecler cu cappucino:
1. Se pun 200ml de apa, laptele si untul intr-o craticioara si se aduc la fierbere, pana ce untul s-a topit complet. Se mareste focul ca sa clocoteasca. Se cerne faina, se adauga un varf de cutit de sare, apoi se toarna in craticioara. Se adauga repede zaharul si se amesteca totul laolalta cu o lingura de lemn. Se micsoreaza focul, dar se continua amestecarea pana amestecul devine fin si translucid si incepe sa se desprinda de peretii cratitei. Se rastoarna intr-un bol.
2. Odata ce amestecul s-a racit usor, se adauga treptat, putin cate putin, ouale, batandu-se din cand in cand. Se incepe cu o lingura de lemn, apoi se continua cu mixerul atunci cand amestecul este mai moale. Acesta ar trebui sa fie fin si elastic si sa se desprinda cu usurinta de pe lingura de lemn. Daca atinge acest nivel inainte de a adauga toate ouale, nu se mai adauga restul, pentru ca amestecul va fi prea subtire ca sa mai fie spritat.
3. Se incinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se tapeteaza cu hartie de copt doua tavi, se pune cu lingura aluatul intr-un sprit de aproximativ 1,5cm. Se traseaza 12 linii de compozitie, lungi cam de 12cm. Se umezesc degetele si se niveleaza moturile de aluat de la capete. Se coc 20-25 de minute, pana devin aurii si ferme. Se racesc si se desfac in doua.
4. Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu o lingura de apa, o lingurita extract de vanilie si o lingurita de cafea. Glazura ar trebui sa fie destul de subtire ca sa poata fi intinsa pe ecleruri, dar nu atat de subtire incat sa curga. Se intinde pe jumatatile de deasupra ale eclerurilor.
5. Se bat smantana, cafeaua, extractul de vanilie si zaharul pudra ramas; umplutura se spriteaza in ecleruri. Se asaza jumatatile de deasupra cu grija si se servesc.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro