Rețeta zilei: Mini prajituri Alaska cu cirese negre
Mini prajiturile Alaska sunt un deliciu pentru o sambata dupa-amiaza perfecta si dulce.
Publicat: Sambata, 28 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 03 Decembrie 2020, 14:24Ingrediente pentru rețeta de mini prăjituri Alaska cu cireșe negre:
500ml inghetata buna de vanilie - una cu vanilie naturala ar fi excelenta
200g gem de cirese negre
100g fulgi de migdale prajite
85g faina
2 oua, batute usor, plus 3 albusuri de ou
225g zahar tos
2 linguri de kirsch (se poate inlocui cu tuica)
100g unt, inmuiat, plus extra pentru uns
Mod de preparare pentru rețeta de mini prăjituri Alaska cu cireșe negre:
1. Se tapeteaza 2 forme de budinca cu folie de plastic - va fi mai usor daca mai intai se ung cu ulei. Se imparte inghetata in mod egal intre acestea, modeland-o in asa fel incat un strat egal sa acopere baza si marginile, lasand un gol in mijloc. Se amesteca gemul cu 2 linguri de kirsch, se pune in golurile din inghetata, se acopera si se congeleaza peste noapte.
2. Pentru baza, se incalzeste cuptorul la 180ºC. Se unge si tapeteaza o forma patrata de prajitura de 20cm. Se pastreaza 2 linguri de migdale, apoi se macina bine restul si se amesteca cu faina, untul, ouale batute si 100g de zahar. Se bat pana cand se omogenizeaza, apoi se toarna in forma si se coc timp de 15-18 minute, pana cand pandispanul devine auriu si pufos. Se lasa la racit. Se poate pastra in tava timp de 24 de ore.
3. Pentru a prepara bezeaua, se bat albusurile bezea, apoi se adauga zaharul ramas si se bate in continuare, pana cand bezeaua devine spuma. Poate fi racit pana la 5 ore. Cu un cutit de 5cm de taie baza pandispanului in 4 bucati. Peste ele se toarna kirsch-ul ramas, apoi se asaza pe o tava tapetata cu pergament.
4. Cand sunteti gata de servire, se incalzeste cuptorul la 220ºC. Se scoate fiecare bucata de inghetata din forme si se pune pe bucatile de pandispan, inlaturand folia de plastic, apoi se intinde stratul de bezea folosind o spatula mica, pana cand sunt complet acoperite. Se presara migdalele ramase si se coc timp de 3 minute, pana cand onduleurile bezelei se rumenesc. Se asaza pe farfurii si se servesc imediat.
Poftă bună!
Foto: Good Food