Desert special: Rețeta Prajitura cu ciocolata si dovlecei zucchini
Dovleceii zucchini sunt dulci si ofera o textura deosebita prajiturii.
Publicat: Vineri, 27 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 18 Decembrie 2020, 19:50- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Prajitura cu ciocolata si dovlecei zucchini:
- 350g faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt;
- 50g de cacao pudra;
- 1 lingurita amestec de condimente pentru prajitura;
- 175ml ulei de masline extravirgin;
- 375g de zahar fin;
- 3 oua;
- 2 lingurite extract de vanilie;
- 2 dovlecei medii dati prin razatoare;
- 140g alune de padure prajite, tocate grosier.
PENTRU GLAZURA
- 200g de ciocolata neagra, tocata;
- 100ml de smantana pentru frisca.
Mod de preparare pentru rețeta Prajitura cu ciocolata si dovlecei zucchini:
1. Se incinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se pun intr-un bol mare faina, praful de cacao, amestecul de condimente si o lingurita de sare. In alt bol, se amesteca uleiul de masline, zaharul, ouale, esenta de vanilie si dovleceii. Se combina apoi compozitia uscata cu cea lichida si se incorporeaza alunele, apoi se toarna amestecul intr-o forma de prajituri cu latura de 24cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 40-50 de minute sau pana ce un cutit infipt in mijlocul aluatului iese curat. Se lasa la racit in tava 10 minute, apoi se rastoarna pe un gratar de sarma.
2. Pentru glazura, se aduce smantana la punctul de fierbere intr-o craticioara, apoi se toarna fierbinte peste ciocolata pusa intr-un bol si se amesteca pana ce compozitia este omogena, iar ciocolata s-a topit. Se lasa sa se raceasca usor si sa se intareasca, apoi se intinde peste prajitura, astfel incat sa fie acoperita complet si glazura sa inceapa sa picure pe margini. Se serveste cu o ceasca de ceai sau cu o lingura de frisca.
FOTO: goodfood.ro