Desertul delicios care se spune că aduce succes în Noul An dacă îl ai pe masă. Respectă rețeta pas cu pas
Ne mai despart câteva ore de petrecerea de Anul Nou. Iată o rețetă de desert care îi va ului pe invitați.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 31 Decembrie 2024, 13:30 | Actualizat: Marti, 31 Decembrie 2024, 13:30Sunt o sumedenie de superstiții și tradiții de Revelion. Multe dintre ele țin de mâncărurile de pe masă.
Desertul delicios care se spune că aduce succes în Noul An dacă îl ai pe masă. Respectă rețeta pas cu pas
Conform unei surse, în noaptea dintre ani nu ar trebui să lipsească de pe masă un desert delicios, deoarece ar putea aduce abundență și succes.
Revelionul este scuza ideală pentru o petrecere pe cinste. Cu cei dragi alături, fiecare își dorește să treacă în noul an cu iubire, stabilitate financiară și noroc.
Pe aceeași temăPe lângă ținuta aleasă cu grijă, obiectele de decor, alimentele sunt și ele pe lista special concepută pentru noaptea dintre ani. Fie că unii aleg să mănânce 12 boabe de strugure, fie că nu concep masa de Revelion fără pește și nu uită să evite carnea de pui, în acest an nu ar trebui să lipsească de pe masă un desert delicos, care ar aduce norocul și succesul în noul an.
Combinația de ingrediente îl face un talisman norocos. Este vorba despre tort. Acesta este bine să nu lipsească din meniul de sărbătoare.
Potrivit sursei menționate anterior, i se spune „tortul banilor grămadă”, deoarece ar aduce belșug în anul ce vine.
Rețeta tortului „banilor grămadă”
Acest tort este ideal să fie consumat la masa de Revelion, pentru a avea parte de bani și succes în 2025.
Ingrediente pentru blat
- 6 ouă
- 200 de grame de zahăr
- 150 de grame de făină
- 50 de grame de cacao
- 1 plic de praf de copt
- 1 praf de sare.
Pe aceeași temăIngrediente pentru cremă
- 500 de mililitri de frișcă lichidă
- 250 de grame de mascarpone
- 150 de grame de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie.
Ingrediente pentru sirop
- 200 de mililitri de apă
- 100 de grame de zahăr
- 1 linguriță de esență de rom.
Ingrediente pentru decor
- ciocolată rasă
- fructe roșii (zmeură, rodie, căpșuni)
- bănuți de ciocolată (pot fi utilizați cei din comerț)
- foiță de aur comestibilă (opțional).
Pe aceeași temăMod de preparare
Pentru început, se prepară blatul. Se separă albușurile de gălbenușuri, se presară un praf de sare peste albușuri și se bat până devin spumă. Se adaugă zahărul treptat, în timp ce se continuă să se amestece, până când se obține o bezea fermă și lucioasă.
După care se adaugă gălbenușurile pe rând, în timp ce se amestecă delicat. Se cerne făina, pudra de cacao și praful de copt separat, după care se adaugă totul în compoziție treptat. Se folosește o spatulă și se mișcă ușor de jos în sus.
După care se toarnă aluatul rezultat într-o tavă și se coace tip de 25 sau 30 de minute. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade Celsius.
După coacere, se lasă la răcit, după care se taie în trei straturi egale.
Pentru a realiza siropul, se pune apa și zahărul la fiert și se amestecă până ce zahărul se dizolvă. După care se adaugă esența de rom și se lasă la răcit.
Pe aceeași temăÎntre timp se realizează crema. Pentru care se bate frișca lichidă până ce se obține o consistență fermă. Într-un vas separat, se amestecă mascarponele cu zahărul pudră și esența de vanilie. Treptat se adaugă frișca bătută și se amestecă ușor pentru omogenizare.
După care se trece la asamblarea tortului. Se așază primul strat de blat pe un platou și se însiropează ușor, după care se adaugă un strat generos de cremă. După, se cotinuă la fel pentru următoarele două blaturi. La final se acoperă întreaga suprafață a tortului cu crema rămasă.
Pentru decor, se presară ciocolata rasă și se adaugă fructele roșii și monedele de ciocolată. De asemenea, se poate utiliza și foița de aur comestibilă.
Mulți spun că se poate ascunde o monedă spălată și înfășurată în folie alimentară în interiorul tortului, iar cel care o găsește va avea parte de noroc tot anul.